Στη Βουλή η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες. Τι περιλαμβάνει

Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, η οποία αναμένεται να τεθεί σήμερα Παρασκευή προς ψήφιση.

Η τροπολογία προβλέπει ότι τον ανώτατο αριθμό των αδειών δεν θα τον καθορίζει τελικά η κυβέρνηση με απόφαση της αλλά η Ολομέλεια της Βουλής. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, η τροπολογία κατατίθεται για να ξεκινήσει άμεσα η διαγωνιστική διαδικασία

«Ο αριθμός των δημοπρατούμενων
αδειών παρόχου περιεχομένου θα καθοριστεί ανά επιμέρους κατηγορία με διάταξη νόμου, η οποία θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής» αναφέρει η τροπολογία η οποία έχει ενσωματωθεί σε κύρωση ευρωπαϊκής οδηγίας που συζητείται ήδη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς έχουν ζητήσει να μην καθοριστεί καθόλου αριθμός αδειών αλλά να προκύψει ο αριθμός των αδειών «από την αγορά».

Διαβάστε τη σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα