Τα διασημότερα soundtrack όλων των εποχών σε μια συναυλία: Hans Zimmer VS John Williams

(Photo by  John McCoy/MediaNews Group/Los Angeles Daily News via Getty Images)

Ο Hans Zimmer και ο John Williams διασταυρώνουν τα ξίφη τους την Τρίτη 9 και την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024, στις 9 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, σε ένα πρόγραμμα με τα διασημότερα soundtrack όλων των εποχών.

Ο Αμερικανός συνθέτης, διευθυντής ορχήστρας

και πιανίστας John Williams, βραβευμένος με πέντε Όσκαρ, τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, επτά BAFTA και είκοσι τρία βραβεία Grammy, κατέχει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό υποψηφιοτήτων για Οσκαρ, 53 υποψηφιότητες, μετά τον Γουόλτ Ντίσνεϊ.

Το 2005, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου διάλεξε το μουσικό θέμα του Πόλεμου των Άστρων ως το σπουδαιότερο soundtrack όλων των εποχών. Ο Williams έχει συνθέσει το μουσικό θέμα σε 8 από τις 20 ταινίες με τις μεγαλύτερες εισπράξεις στην Αμερική. 

 (Photo by Shannon Finney/Getty Images)

Εχει συνθέσει μερικά από τα πιο δημοφιλή και αναγνωρίσιμα μουσικά θέματα στην ιστορία του κινηματογράφου: Τα σαγόνια του καρχαρία, Ο Πόλεμος των Άστρων, Σούπερμαν, Ιντιάνα Τζόουνς, Ε.Τ. ο Εξωγήινος, Επτά χρόνια στο Θιβέτ, Τζουράσικ Παρκ, JFK, Γεννημένος την 4η Ιουλίου, Τεχνητή νοημοσύνη, Η λίστα του Σίντλερ και οι τρεις πρώτες ταινίες του Χάρι Πότερ. Είναι ο μόνιμος συνεργάτης του Steven Spielberg.

Συνέθεσε τη μουσική για Ολυμπιακούς Αγώνες, το μουσικό θέμα των τηλεοπτικών σειρών Lost in Space και Land of the Giants. Παράλληλα, έχει συνθέσει αναρίθμητα έργα κλασικής μουσικής (κονσέρτα, σονάτες και μουσική δωματίου για ορχηστρικά σύνολα και σόλο όργανα).

Ο Γερμανός συνθέτης και μουσικός παραγωγός Hans Zimmer, βραβευμένος με δύο Όσκαρ, ένα Classical Brit Award, δύο Χρυσές Σφαίρες και τέσσερα βραβεία Grammy, έχει συνθέσει μουσική για πάνω από 100 ταινίες, πολλές τηλεοπτικές σειρές, ανάμεσα τους το βασικό θέμα της θρυλικής σειράς The Crown του Netflix, και για ντοκιμαντέρ σχετικά με τη φύση και την άγρια ζωή που παρουσίασε ο σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο.

Έχει συνεργασθεί με σημαντικούς άλλους συνθέτες, όπως ο Stanley Myers, και σημαντικότατους σκηνοθέτες ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται οι Christopher Nolan, Ridley Scott, Ron Howard, Gore Verbinski, Michael Bay, Guy Ritchie, και Denis Villeneuve. Έχει προταθεί πολλές φορές για τα σημαντικότερα βραβεία διεθνώς. 

(Photo by Pedro Becerra/Redferns)

Είναι επικεφαλής του τμήματος μουσικής των ταινιών της DreamWorks.

Τα soundtracks από τις διάσημες ταινίες του, όπως Ο Μονομάχος, Ο Άνθρωπος της Βροχής, Θέλμα & Λουίζ, Ο βασιλιάς των λιονταριών, Dune, Top Gun, James Bond: No Time to Die, Blade Runner 2049, Inception, Η λεπτή κόκκινη γραμμή, Ο τελευταίος Σαμουράι, Καλύτερα δε γίνεται, Ο κώδικας Da Vinci, και πολλές-πολλές άλλες, παρουσιάζονται σε συνεχείς παγκόσμιες περιοδείες με εκατομμύρια ενθουσιώδεις θεατές στα διάσημα ορχηστρικά κονσέρτα του.

Ερμηνεύει η συμφωνική ορχήστρα Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου.

Φωτισμοί Sebastien Lanoue.

Πρόγραμμα 

John Williams:

Σούπερμαν (Superman), Κάπτεν Χουκ (Hook), Τα σαγόνια του καρχαρία (Jaws), Οι μάγισσες του Ήστγουικ (The Witches of Eastwick), Η Λίστα του Σίντλερ (Shindler’s List), Χάρι Πότερ (Harry Potter), Ο Πόλεμος των Άστρων (Star Wars), Μόναχο (Munich), E.T. Ο Εξωγήινος, Ιντιάνα Τζόουνς (Raider’s March), Star Wars: Across the stars (Love Theme From Attack Of The Clones), Jurassic Park, Star War: Imperial March (Theme From The Empire Strikes Back).

Hans Zimmer:

Μαδαγασκάρη (Madagascar), Ο σοφέρ της κυρίας Ντέιζι (Driving Miss Dasy), Περλ Χάρμπορ (Pearl Harbour), Ο Κώδικας Da Vinci (The DaVinci Code), Κύματα φωτιάς (Backdraft), Interstellar, Μπάτμαν, Ο Σκοτεινός Ιππότης (Batman, The Dark Knight), Inception, Ο Μονομάχος (Gladiator), Οι πειρατές της Καραϊβικής (Pirates of the Caribbean).

Εισιτήρια ΕΔΩ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μουσείο Ακρόπολης: Με ελεύθερη είσοδο στις 18 Μαΐου και «Ένα μυστήριο… ζητά τη λύση του»

Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Το 2026 η νέα ταινία

Τζουντ Λο - Αλίσια Βικάντερ στο «Firebrand»: Αικατερίνη Παρ, η 6η σύζυγος του Ερρίκου Η΄

Keywords
Τυχαία Θέματα