Θρίλερ οι έρευνες για Αγραφιώτη. Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει 3D απεικόνιση του τόπου δολοφονίας στο σκοτεινό κλιμακοστάσιο

Στο σημείο μηδέν βρίσκονται οι έρευνες των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής για το άγριο έγκλημα με θύμα την 69χρονη συνταξιούχο Ελευθερία Αγραφιώτη που βρέθηκε δολοφονημένη σε ένα σκοτεινό κλιμακοστάσιο σε γκαράζ σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι.

Τη «σύγχυση» στις έρευνες προκαλούν τα πολλά διαφορετικά DNA που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος. Πρόκειται για τουλάχιστον τρία DNA, τα οποία βρέθηκαν σε κοντινή απόσταση από το θύμα με τους αστυνομικούς να αδυνατούν ακόμα και σήμερα
να προσδιορίσουν ποιο από αυτά ανήκει στον δολοφόνο.

Οι εξετάσεις στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών δεν έριξαν «φως» στην υπόθεση, καθώς κανένα γενετικό υλικό δεν ταυτοποιήθηκε με κάποιον από τους υπόπτους ή κάποιον από τους σεσημασμένους δράστες που περιλαμβάνονται στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ.

Ο δολοφόνος της Ελευθερίας Αγραφιώτη είτε από μεθοδικότητα είτε από τύχη δεν έχει αφήσει ίχνη στο κλιμακοστάσιο. Την Τετάρτη ολοκληρώθηκαν και οι επαναληπτικές εξετάσεις των ευρημάτων από την εξερεύνηση του χώρου και πάλι τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Οι αστυνομικοί θα προβούν σε μία 3D απεικόνιση του κλιμακοστασίου, στην οποία θα «τοποθετήσουν» τη σορό της άτυχης γυναίκας, τα σημεία όπου εντοπίστηκαν αποτυπώματα, γενετικό υλικό και άλλα ευρήματα, προκειμένου μέσω αυτής της διαδικασίας να σχηματίσουν μία καλύτερη εικόνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το έγκλημα.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση αναζητούν μέσα από έναν κύκλο δεκάδων καταθέσεων από το οικογενειακό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον το κίνητρο του δράστη. Ερευνούν επίσης μία τηλεφωνική επικοινωνία που φέρεται να είχε η 69χρονη με άγνωστο άνδρα την ώρα που βρισκόταν σε φούρνο της περιοχής της.

«Αν πίσω από τη δολοφονία κρύβεται κάτι προσωπικό και ο δράστης ‘σκηνοθέτησε’ ένα σεξουαλικό έγκλημα τότε δεν υπάρχει πιθανότητα επανεμφάνισης του. Στην περίπτωση που εντοπιστούν στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτήν την εκδοχή, ενδεχομένως ο δολοφόνος παρακολούθησε το θύμα του, υπήρξε αντιδικία στον χώρο, που κατέληξε στο κλιμακοστάσιο και στο έγκλημα. Πιο πιθανόν όμως είναι να έχουμε να κάνουμε με έναν μανιακό δολοφόνο, που ήξερε τον χώρο και εκεί έστησε καρτέρι στο θύμα του. Σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ πιθανόν να εμφανιστεί ξανά», δηλώνουν αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο υπάλληλος εταιρείας υπηρεσιών ασφάλειας, που είχε ενημερώσει τηλεοπτική εκπομπή για την ύπαρξη του αυτοκινήτου της τότε αγνοουμένης Αγραφιώτη στο 2ο υπόγειο γκαράζ του σούπερ μάρκετ, είναι ο ίδιος που είχε ενημερώσει με τον ίδιο τρόπο για άλλη σεξουαλική επίθεση ενός 60χρονου σε βάρος ηλικιωμένης στον ίδιο χώρο. Οι αστυνομικοί του πήραν για 3η φορά κατάθεση, η οποία αναφορικά με την σεξουαλική επίθεση, παρουσιάζει κενά, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία της γυναίκας που υποτίθεται ότι είχε πέσει θύμα.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα