Τσακαλώτος: Δεν θα χρειαστεί να πάρουμε νέα μέτρα - Δεν υπάρχει νέο συμπληρωματικό Μνημόνιο

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Σταμάτη, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε επίσης πως τα στοιχεία για το νέο Μεσοπρόθεσμο και τα πρωτογενή πλεονάσματα θα έχουν οριστικοποιηθεί
στο τέλος του χρόνου και θα εξαρτηθούν από το εάν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα ζητήσει από τους Ευρωπαίους μεγαλύτερη ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

Ο υπουργός Οικονμικών τόνισε τα παραπάνω εξηγώντας ότι «δεν υπάρχει νέο συμπληρωματικό μνημόνιο» και πως «για όποια μέτρα είχαμε δεσμευθεί, ψηφίστηκαν τον περασμένο Μάιο». με το πολυνομοσχέδιο. Ο κ. Τσακαλώτος για το νέο μεσοπρόθεσμο και τα πρωτογενή πλεονάσματα διευκρίνισε πως «είναι θέμα διαπραγμάτευσης το πώς θα χειριστούμε το ζήτημα»

«Κανονικά είναι για το τέλος του χρόνου. Τότε θα ξέρουμε εάν θα έχει καλυφθεί από το ΔΝΤ ή εάν θα ζητήσει από τους Ευρωπαίους νέα μέτρα για το χρέος», συμπλήρωσε.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα