Βρετανία: Ο Κάρολος ανακηρύχτηκε βασιλιάς σε μια ιστορική τελετή

Ο βασιλιάς Κάρολος ανακηρύχτηκε επίσημα νέος μονάρχης της Βρετανίας το Σάββατο σε μια τελετή που ακολουθήθηκε από χαιρετισμούς με πυροβολισμούς  και ανάγνωση διακηρύξεων στο Λονδίνο και σε κάθε γωνιά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σε μια ιστορική κίνηση, η τελετή που έλαβε χώρα στο παλάτι του St. James μεταδόθηκε για πρώτη φορά τηλεοπτικά.

«Ολος ο κόσμος συμπάσχει μαζί μου για την ανεπανόρθωτη απώλεια που όλοι έχουμε υποστεί. Η μητέρα μου έδωσε ένα παράδειγμα δια βίου αγάπης και ανιδιοτελούς υπηρεσίας. Η βασιλεία της μητέρας μου ήταν απαράμιλλη στη διάρκεια και την αφοσίωσή

της. Ακόμη και τώρα που θρηνούμε, ευχαριστούμε για αυτήν την πιο πιστή ζωή. Εχω πλήρη επίγνωση αυτής της βαθιάς κληρονομιάς και των σοβαρών καθηκόντων και ευθυνών που μου ανατίθενται τώρα» ανέφερε ο Κάρολος Γ στην έναρξη του λόγο του.

Και συνέχισε: «Αναλαμβάνοντας αυτές τις ευθύνες, θα προσπαθήσω να ακολουθήσω το εμπνευσμένο παράδειγμα που μου δόθηκε για στήριξη της συνταγματικής διακυβέρνησης και να επιδιώξω την ειρήνη, την αρμονία και την ευημερία των λαών αυτών των νησιών, καθώς και των βασιλείων και των εδαφών της Κοινοπολιτείας σε όλο τον κόσμο. Για αυτόν τον σκοπό γνωρίζω ότι θα με υποστηρίξει η στοργή και η πίστη των λαών, των οποίων έχω κληθεί να γίνω κυρίαρχος»

«Σε όλα αυτά με ενθαρρύνει βαθιά η συνεχής υποστήριξη της αγαπημένης μου συζύγου. Δράττομαι αυτής της ευκαιρίας για να επιβεβαιώσω την προθυμία και την πρόθεσή μου να συνεχίσω την παράδοση της παραχώρησης των κληρονομικών εσόδων, συμπεριλαμβανομένης της περιουσίας του στέμματος, στην κυβέρνηση προς όφελος όλων σε αντάλλαγμα για την κυριαρχία που μου δίνεται με τα επίσημα καθήκοντά μου ως αρχηγός του κράτους και του έθνους» πρόσθεσε.

Και κατέληξε: «Για την εκτέλεση του βαρύ καθήκοντος που μου έχει ανατεθεί, στο οποίο αφιερώνω ό,τι μου έχει απομείνει από τη ζωή μου. Προσεύχομαι για την καθοδήγηση και τη βοήθεια του παντοδύναμου Θεού».

"My mother gave an example of lifelong love and of selfless service."

King Charles III speaks at St James's Palace, stating he is "deeply aware" of the "heavy responsibilities of sovereignty".

Latest: https://t.co/u6MN0UbvzS

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βρετανία, Κάρολος,vretania, karolos