4+1 μύθοι για την τριχόπτωση

Οι ανακρίβειες που κυκλοφορούν για την τριχόπτωση είναι πολλές και τις περισσότερες φορές παραπλανητικές. Το doctoranytime συγκέντρωσε τις πέντε πιο διάσημες από αυτές.

Τα προϊόντα για τα μαλλιά όπως η βαφή ή λακ προκαλούν να χάσεις τα μαλλιά σου για πάντα

Ακόμα και αν το παρακάνεις με τα μη φυσικά προϊόντα για τα μαλλιά, τότε η τρίχα απλά θα γίνει απλά πιο ευαίσθητη, που μπορεί να την οδηγήσει να “σπάσει”. Σε κάθε περίπτωση, όμως, οποιαδήποτε απώλεια μαλλιών θα είναι προσωρινή, ενώ μόνιμη βλάβη μπορεί να προκληθεί μόνο αν γίνει

κάποια ζημιά στη ρίζα των μαλλιών.

Η διατροφή δεν επηρεάζει τα μαλλιά

Η διατροφή διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγιή ή μη κατάσταση των μαλλιών. Για παράδειγμα, αν με τη διατροφή σου λαμβάνεις πολλή βιταμίνη Α και λίγη πρωτεΐνη ή σίδηρο, είναι αρκετά πιθανό να δεις σημάδια τριχόπτωσης. Μην ξεχνάς να συμπεριλαμβάνεις στην καθημερινότητά σου κρέας, αυγά ή φασόλια για να λαμβάνεις την απαραίτητη πρωτεΐνη αλλά σίδηρο από τα δημητριακά, το σπανάκι ή τα μύδια. Τα υποκατάστατα διατροφής δεν κάνουν απαραίτητα κακό, παρόλα αυτά είναι καλύτερο να παίρνεις την βιταμίνη Α από το φαγητό ώστε να μην χάνεις τον έλεγχο.

Το πολύ συχνό λούσιμο με σαμπουάν μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση

Το να λούζεις τα μαλλιά σου κάθε μέρα δεν τους κάνει κακό, αλλά θυμήσου να κάνεις ήρεμες κινήσεις που δεν θα καταστρέψουν την τρίχα. Δεν είναι το σαμπουάν, όμως, που πρέπει να φοβάσαι αλλά το πιάσιμο των μαλλιών. Όταν πιάνεις τα μαλλιά σου για πολλή ώρα και αρκετά σφιχτά, όχι απλά σου προκαλούν πονοκέφαλο αλλά μπορεί να οδηγήσουν την τρίχα να σπάσει, τις περισσότερες φορές για πάντα.

Οι γυναίκες δεν χάνουν τα μαλλιά τους μετά την εμμηνόπαυση.

Οι μεγάλες ορμονικές αλλαγές που βιώνει κάθε γυναίκα κατά την εμμηνόπαυση είναι ένας κύριος λόγος επιτάγχυνσης της τριχόπτωσης. Παρόλα αυτά, λόγοι για να επιταγχυνθεί η τριχόπτωση μπορούν να είναι και μία ασθένεια, το άγχος ή συγκεκριμένα φάρμακα. Η τριχόπτωση είναι με τη σειρά της σημάδι άλλων προβλημάτων, οπότε η άμεση διάγνωση είναι σημαντική για να βρεθεί η αιτία της απώλειας μαλλιών.

Οι συναισθηματικοί παράγοντες δεν επηρεάζουν την τριχόπτωση

Τα έντονα συναισθήματα, τις περισσότερες φορές τα αρνητικά, είναι από τους κύριους λόγους απώλειας μαλλιών. Η ενέργεια που διαθέτεις για να αντιμετωπίσεις ένα έντονο συναίσθημα, όπως το άγχος ή η λύπη, δεν επιτρέπει στο σώμα σου να δώσει το απαραίτητο μερίδιο ενέργειας στην ενδυνάμωση ή και ανοικοδόμηση της τρίχας.

Η τριχόπτωση, όμως, που προκαλείται από κάποιο έντονο συναίσθημα είναι προσωρινή και μόλις επανακτήσεις την καλή ψυχική σου υγεία σταδιακά και η τρίχα θα δυναμώσει και θα επιστρέψει στην αρχική της ισορροπία.

Το doctoranytime, λοιπόν, με την νέα του ενέργεια σε βοηθάει να προλάβεις την τριχόπτωση, να μάθεις για αυτή και να την αντιμετωπίσεις γρήγορα και εύκολα.

The post 4+1 μύθοι για την τριχόπτωση appeared first on Doctoranytime Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα