Αυτό είναι το ποδόσφαιρο που θέλουμε – Να περνάνε οι αθλητές και κοινωνικά μηνύματα (video)

Για ακόμα μία αγωνιστική στα γήπεδα της Super League είχαμε πολύ όμορφες στιγμές, με τους παίκτες να περνάνε κοινωνικά μηνύματα, ενώ στις κερκίδες είδαμε και πολλά παιδιά.

Συγκλονιστικές στιγμές είχαμε στο φινάλε του αγώνα της Νέας Σμύρνης το Σάββατο (6/4), μετά τον νικηφόρο αγώνα του Πανιωνίου με την ΑΕΛ (1-0).

Οι ποδοσφαιριστές του Πανιώνιου φωτογραφήθηκαν μαζί με τον Βαγγέλη Μόρα και το πανό που είχε κρεμαστεί μπροστά από τους πάνθηρες για

το ίδρυμα του αμυντικού της ΑΕΛ με το όνομα «Save Μόρας». Μιλάμε για μία πανέμορφη κίνηση που πραγματοποιήθηκε μετά και από πρωτοβουλία των φιλάθλων των «κυανέρυθρων», αλλά και τους παίκτες της γηπεδούχου.

Ο Βαγγέλης Μόρας, αλλά και ο Παναγιώτης Κόρμπος, εμφανώς συγκινημένοι μίλησαν στην κάμερα της Nova. «Η αλήθεια είναι ότι έχουμε χορτάσει να βλέπουμε άσχημα γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτό σήμερα που είδα με χαροποιεί πολύ (εμφανώς συγκινημένος ο Μόρας σταματάει για λίγο και συνεχίζει…). Δεν θέλω να μιλήσω για το παιχνίδι καθόλου. Το μήνυμα που ήθελα πάντοτε να περάσω από τότε που έφυγε ο αδερφός μου ήταν αυτό. Να βλέπω μία αντίπαλη ομάδα να σηκώνει ένα τέτοιο πανό και να στηρίζει μία τέτοια προσπάθεια. Δύο ομάδες ενώνονται, οι φίλαθλοι ενώνονται και περνάμε αυτό το μήνυμα που ήθελα πάντα με τον αδερφό μου, το να γίνει δότης του μυελού των οστών. Ότι και να πω γι΄αυτούς τους ανθρώπους είναι λίγο. Είμαι πραγματικά γεμάτος, αυτά θέλω να κρατήσω από το ποδόσφαιρο. Αυτό το μήνυμα βλέπω ότι αγγίζει όλο τον κόσμο. Θέλω να πω μόνο ένα μεγάλο ευχαριστώ», είπε ο αμυντικός των «βυσσινί».

Ο αρχηγός του Πανιωνίου τόνισε: «Δεν έχω λόγια. Οι οπαδοί μας έχουν δείξει ότι έχουν κοινωνική ευαισθησία. Όσο για το συγκεκριμένο, συμφωνώ με τον Βαγγέλη Μόρα, δεν υπάρχει λόγος να μιλήσουμε για τον αγώνα. Στα άσχημα όλοι στέκονται για έναν μήνα. Πρέπει και τα καλά του ποδοσφαίρου να προβάλλονται. Μέσω του ποδοσφαίρου πρέπει να προβάλεις στον κόσμο και τα κοινωνικά θέματα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποια πόρτα θα χτυπήσει ένα πρόβλημα. Πρέπει να βοηθάμε..

Αυτό που έχω να πω είναι ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα και μία χαρά. Κρατάει δύο ώρες, από εκεί και πέρα όλος ο κόσμος και εμείς έχουμε τα προβλήματα μας. Το να δημιουργούνται επεισόδια δεν είναι αυτό το ποδόσφαιρο. Κάθε μέρα πρέπει να βάζουμε ένα λιθαράκι να κάνουμε καλύτερη την κοινωνία μας».

Ο Βαγγέλης Μόρας συγκλόνισε και όταν μετά το νικητήριο γκολ για την ομάδα του κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (2-1), αφιέρωσε το τέρμα στον αδερφό του που δεν είναι ανάμεσά μας.

Την Κυριακή (7/4), ένα πολύ όμορφο στιγμιότυπο διαδραματίστηκε κατά την αποχώρηση του Αντελίνο Βιεϊρίνια από το γήπεδο της Τούμπας, με την μικρή φίλη του ΠΑΟΚ, Ραφαηλία να τον περιμένει έξω από τα αποδυτήρια.

Η μικρή φίλη του ΠΑΟΚ, που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, χαρούμενη και από τη νίκη της ομάδας του (3-0 τη Λαμία) είπε στον αρχηγό του Δικεφάλου, ότι τον θαυμάζει εδώ και χρόνια, εκφράζοντας την επιθυμία της να συνεχίσει να τον βλέπει να προσφέρει στους «ασπρόμαυρους». Ο πορτογάλος άσος έδωσε ως δώρο στην μικρή Ραφαηλία μια φανέλα του με τον ίδιο να μην κρύβει το χαμόγελό του για αυτή την ιδιαίτερη έκπληξη που δέχθηκε μετά το τέλος του αγώνα με την Λαμία…

Αργότερα, ένας φοβερός διάλογος έλαβε χώρα στην «Αθλητική Κυριακή» (ΕΡΤ) με καλεσμένο τον Γιώργο Δώνη.

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια ζήτησε το λόγο και απευθύνθηκε στον προπονητή του Παναθηναϊκού, καθώς μιλούσαν για τη θέση στην οποία χρησιμοποιείται ο αρχηγός του ΠΑΟΚ από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, αυτή του αριστερού μπακ, κόντρα στην επιθυμία του να παίζει εξτρέμ.

Βιεϊρίνια: «Μπορώ να ρωτήσω κάτι τον κ. Δώνη; Κόουτς, αν ήσουν τώρα εδώ μαζί μας, τι θέση θα έπαιζα;».

Δώνης: «Νομίζω θα συμφωνήσω με τον προπονητή σου. Σαν μπακ».

Βιεϊρίνια: «Εξτρέμ βάλε με».

Δώνης: «Γιατί υπάρχουν πολλοί ποιοτικοί παίκτες μπροστά».

Οι πρωταγωνιστές δεν έχουν να χωρίσουν κάτι και έτσι δείχνουν το καλό παράδειγμα.

Νωρίτερα, στην Τούμπα, πριν από τη σέντρα έδινε τον ρυθμό στην εξέδρα και ένα μικρό παιδί. Μαζί τον οπαδό που χτυπούσε το τύμπανο, ο μικρός το χάρηκε:

Πριν από μερικές ημέρες ο Λεονάρντο Κούτρης πρόσφερε μοναδικές στιγμές στο «Γ. Καραϊσκάκης» σε παιδί που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα