Έγραψε ιστορία το Μακάο, αλλά δεν πάει στη ρεβάνς στη Σρι Λάνκα για λόγους ασφαλείας

Τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 που θα γίνει στο Κατάρ έχουν ξεκινήσει στη ζώνη της Ασίας. Στα γήπεδα «γράφονται» όμορφες, αλλά και αρνητικές ιστορίες και από ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Όπως αυτοί του Μακάο, που νίκησαν στο πρώτο ματς με 1-0 τη Σρι Λάνκα, έφτασαν σε ιστορική επιτυχία, αφού ήταν η πρώτη τους σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά τώρα δεν θα πάνε στη ρεβάνς για λόγους ασφαλείας.

Σ’ αυτή τη φάση παίζουν εθνικές ομάδες που είναι πολύ χαμηλά στην ειδική βαθμολογία της FIFA (1ος

γύρος) και τα παιχνίδια είναι νοκ-άουτ (με ρεβάνς).

WK 2022 – Macao weigert om veiligheidsredenen kwalificatieduel in Sri Lanka te spelen https://t.co/u63Bh0uFnW pic.twitter.com/0XK6Q2f5Jr

Metro België (@metrobelgie) 9 Ιουνίου 2019

Την περασμένη Πέμπτη (6/6), μπροστά σ’ ένα κοινό… 901 φιλάθλων, που αψήφισε τα υψηλά ποσοστά υγρασίας, οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές του Μακάο έκαναν το πρώτο βήμα, για κάτι που με έμοιαζε… θαύμα, την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το… 2022.

Η πρώην πορτογαλική αποικία, που εκπροσωπείται από ομάδα πυροσβεστών, δασκάλων και εργαζόμενων σε ξενοδοχειακές μονάδες, νίκησε 1-0 στην πρώτη αναμέτρηση τη Σρι Λάνκα (μιλάμε για τις δύο χαμηλότερες στην κατάταξη της FIFA ομάδες της Ασίας).

#Qatar2022 “Temiamo attacchi terroristici”: #Macao rifiuta la trasferta in #SriLanka https://t.co/zVHW8YoU2c

— LaGazzettadelloSport (@Gazzetta_it) 9 Ιουνίου 2019

Ο αγώνας ρεβάνς στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη (11/6), αλλά η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Μακάο (MFA) δεν θεωρεί τη χώρα ασφαλή μετά την επίθεση του Πάσχα, που κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 250 ανθρώπους.

«Η ασφάλεια των παικτών μας μετράει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο»: με αυτά τα λόγια η Ομοσπονδία του του κινεζικού θύλακα ανακοίνωσε την απόφαση να μην πραγματοποιήσει το ταξίδι στη Σρι Λάνκα.

#EliminatoriasQatar2022

Keywords
Τυχαία Θέματα