Κλειστή η Ειδομένη μετά την κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής από πρόσφυγες

Στο κλείσιμο της ουδέτερης ζώνης ΕλλάδαςΠΓΔΜ προχώρησαν οι αρχές της γειτονικής χώρας μετά από την κατάληψη των σιδηροδρομικών γραμμών από ομάδα προσφύγων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την πολυήμερη αναμονή τους στα σύνορα.

Ο καταυλισμός είναι τις τελευταίες μέρες υπερπλήρης (η αστυνομία κάνει λόγο για περίπου 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες), παρ' όλα αυτά εκατοντάδες πρόσφυγες από όλη την Ελλάδα

συνεχίζουν να προσέρχονται στο σημείο, απλώς για να βρίσκονται δίπλα στην ουδέτερη ζώνη, ελπίζοντας πως θα καταφέρουν κάποια στιγμή να περάσουν στην ΠΓΔΜ και να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Το τελευταίο 24ωρο την ουδέτερη ζώνη πέρασαν σχεδόν 500 πρόσφυγες.

«Θέλουμε απλά να περάσουμε», «Φύγαμε από πόλεμο και θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον», «Είμαστε μέρες εδώ και πεινάμε» έλεγαν, κρατώντας στην αγκαλιά τους μικρά παιδιά.

Διάχυτη παντού η απελπισία στον καταυλισμό που έχει μετατραπεί σε «αποθήκη» περισσότερων από 10.000 ψυχών, οδηγεί σε συνεχείς εντάσεις που εκπορεύονται από την πολυήμερη αναμονή, σε άθλιες συνθήκες, δίπλα στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ.

Τεράστια ουρά υπήρχε σήμερα και μπροστά στις εγκαταστάσεις της ελληνικής αστυνομίας προκειμένου οι «νεοφερμένοι» να σφραγίσουν τα χαρτιά τους και να διορθωθούν κάποια λάθη στα υπηρεσιακά σημειώματα που έχουν πάρει από τα νησιά. Οσο για το «μαγικό» χαρτάκι με τη σειρά προτεραιότητας στη διέλευση από την ουδέτερη ζώνη, το μεσημέρι έφτανε στο νούμερο 286 και αφορά κάθε φορά ένα γκρουπ ατόμων που μπορεί να αποτελείται από 4 έως 50 άτομα!

Keywords
Τυχαία Θέματα