Κορονοϊός: Επεκτείνεται έως τις 10 Μαΐου η άδεια ειδικού σκοπού

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εκδοθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο οι άδειες ειδικού σκοπού για τους υπαλλήλους που έχουν παιδιά κάτω από 15 ετών παρατείνονται μέχρι τις 10 Μαΐου.

Επίσης, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να πάρουν προκαταβολές από τους ΚΑΠ με υποχρέωση να επιστρέψουν τα χρήματα σε 18-72 μήνες. Την ίδια ώρα προβλέπεται το «πάγωμα» των δανείων των δήμων προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων,

κατ’ αρχήν για τρεις μήνες.

Βοήθεια στο σπίτι

Στο μεταξύ, ο υπουργός επισκέφθηκε σήμερα, Σάββατο το δημαρχείο Αργυρούπολης – Ελληνικού προκειμένου να δει από κοντά πώς λειτουργεί το «Βοήθεια στο Σπίτι», ενόψει του Πάσχα.

Το πρόγραμμα στον Δήμο Αργυρούπολης – Ελληνικού στηρίζει σε τακτική βάση περισσότερα από 150 άτομα, ωστόσο στις ημέρες της κρίσης με την πανδημία του κορονοϊού ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί στους 420, καθώς έχουν προστεθεί και άτομα που λάμβαναν βοήθεια από τις ενορίες της Αγίας Βαρβάρας και του Αγίου Γεωργίου.

Σήμερα, Σάββατο έγινε διανομή των πασχαλινών πακέτων βοήθειας που περιλάμβαναν μεταξύ άλλων πέντε κιλά κρέας, κοτόπουλο, αναψυκτικά και τσουρέκι.

Ο κ. Θεοδωρικάκος συνεχάρη τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα και τους εθελοντές για το κοινωνικό έργο που προσφέρουν.

Πηγή: Κορονοϊός: Επεκτείνεται έως τις 10 Μαΐου η άδεια ειδικού σκοπού - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα