Ο K. Μητσοτάκης μόλις χθες κατάλαβε ότι η τραγωδία στο Μάτι είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής (video)

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για την κλιματική αλλαγή στον ΟΗΕ δεν είναι αποκαλυπτική μόνο των προθέσεων της κυβέρνησης ως προς τα μέτρα που θα λάβει, αλλά κυρίως απέναντι στην περσινή τραγωδία στο Μάτι.

Ενώ επί έναν και πλέον χρόνο η επίσημη ρητορική του κόμματος είχε στοχοποιήσει την πρώην Περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου και τα στελέχη της κυβέρνησης, χρεώνοντάς τους τούς 102 θανάτους, που σύμφωνα με το κυβερνητικό αφήγημα ήταν αποκλειστικά και μόνο αποτέλεσμα της ανεπάρκειας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ,

στον ΟΗΕ η στροφή ήταν απόλυτη. Πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ανακάλυψε» ότι τα ακραία φαινόμενα που επικράτησαν στην περιοχή ήταν αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής και εκεί θα πρέπει να αναζητήσουμε τα αίτια της τραγωδίας.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στην ομιλία του:

«Νωρίς το απόγευμα της 23ης Ιουλίου πέρυσι μία μικρή πυρκαγιά ξέσπασε σε λόφο έξω από την Αθήνα. Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες αντιμετωπίζουν χιλιάδες τέτοιες φωτιές κάθε χρόνο. Αυτή όμως ήταν διαφορετική. Οδηγημένη από ισχυρότατους ανέμους, εξαπλώθηκε γρήγορα και έφθασε στην προαστιακή κωμόπολη του Ματιού. Μόλις μπήκε στην πευκόφυτη οικιστική περιοχή κατέστη αδύνατο να περιοριστεί. Οι άνθρωποι έτρεχαν για να σώσουν τη ζωή τους πριν δοθεί οιαδήποτε εντολή εκκένωσης. Εκατόν δύο δεν τα κατάφεραν. Πέθαναν σε μια πύρινη κόλαση. Όλα έγιναν σε λιγότερο από τέσσερις ώρες. Η καταστροφή του Μάτι συγκλόνισε βαθύτατα την ελληνική κοινωνία. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι η άμεση συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. Δεν είναι πρόβλημα που μπορούμε να μεταθέσουμε για λίγες δεκαετίες. Πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα, καθώς οι επιπτώσεις της επηρεάζουν τις ζωές εκείνων που, μέχρι πρότινος, δεν ενδιαφέρονταν πολύ για το θέμα»

Keywords
Τυχαία Θέματα