Στη «φάκα» δύο Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ για… φακελάκι – Απαίτησαν 10.000 για μείωση προστίμου

Συνελήφθησαν την Τρίτη, για υπόθεση χρηματισμού, δυο Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι υπηρετούν σε Υπηρεσία της Αττικής.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία ιδιώτη, σύμφωνα με την οποία μετά τη βεβαίωση παράβασης για παράνομη εργασία αλλοδαπών, ο πρώτος από τους Αξιωματικούς (54 ετών) απαίτησε χρηματικό ποσό 10.000 ευρώ για να τον βοηθήσει να μειωθεί το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις 23 Σεπτεμβρίου παραδόθηκε μέρος του ποσού, ενώ

την Τρίτη, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης, παραδόθηκε άλλο ένα μέρος του ποσού σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του συγκεκριμένου Αξιωματικού.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου και παράβαση καθήκοντος, ενώ σε βάρος του δεύτερου (39 ετών) η δικογραφία αφορά στα αδικήματα της άμεσης συνέργειας σε δωροληψία υπαλλήλου και της υπόθαλψης.

«Την πάτησα»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το protothema.gr, τη θέα των αστυνομικών ο 54χρονος αιφνιδιάστηκε. Το μόνο που κατάφερε να ψελλίσει ήταν «την πάτησα», ενώ ο ένστολος συνάδελφός του που βρισκόταν μέσα στο γραφείο και μάλιστα σε διάλογο που υπάρχει καταγεγραμμένος, όταν ερωτάται από τον προϊστάμενό του τι έκαναν με την υπόθεση, απάντησε «τη φτιάξαμε», κρατούσε το κεφάλι του και φώναζε «Τι μου έκανες ρε (σ.σ αναφέρεται στον βαθμό), όχι ρε (σ.σ αναφέρεται στον βαθμό) οχι…».

Κατά τη σωματική έρευνα βρέθηκε πάνω στον αστυνομικό ο φάκελος με το ποσό των 3.000 ευρώ, ενώ σε ερώτηση των Αδιάφθορων από πού προέρχονται τα χρήματα είπε «αφού ξέρετε. Είναι αυτά που μου έδωσε (σ.σ: αναφέρεται στο όνομα του επιχειρηματία)» ενώ για τα προηγούμενα χρήματα είπε ότι τα ξόδεψε.

Σε βάρος του αξιωματικού σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου και παράβασή καθήκοντος ενώ ο συνάδελφός του αντιμετωπίζει την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε δωροληψία υπαλλήλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα