Ανοιχτή σύγκρουση Πατούλη - Κικίλια για την «ειδική κινητοποίηση» σε 22 δήμους της Αττικής γύρω από τον Κηφισό

Άναψε «φωτιές», απόφαση του Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής, για την κήρυξη σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης δήμων της Αττικής πέριξ του Κηφισού.

Ανοικτή σύγκρουση Πατούλη-Κικίλια, με αφορμή ανακοίνωση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, που κηρύσσει σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης 22 δήμους της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίοι συνδέονται με την κύρια κοίτη του Κηφισού καθώς και με τα υδατορέματα Ποδονίφτη και της Εσχατιάς, ενόψει της κακοκαιρίας.

Ο Περιφερειάρχης κ. Πατούλης, σε δηλώσεις του στο Dnews, αναφέρει ότι « Όσο

εγώ θυμάμαι, αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Το υπουργείο πρέπει να δώσει μία επεξήγηση, τι σημαίνει «Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας», τονίζοντας ότι τα ρέματα καθαρίζονται συστηματικά.

«Δεν ξέρω τι είναι αυτό που βγήκε τώρα. Δηλαδή τι να κάνουν οι δήμοι στα ρέματα. Ας εξηγήσει σε σας στους δημοσιογράφους τι εννοεί με την ανακοίνωση. Εμείς δώσαμε το έγγραφο στις υπηρεσίες μας. Ούτε οι υπηρεσίες μας έχουν καταλάβει τι σημαίνει αυτή η ανακοίνωση», ανέφερε.

Σε επισήμανσή μας για τις αναφορές που γίνονται στην ανακοίνωση για τα έργα που πρέπει να προχωρήσουν η Περιφέρεια και οι Δήμοι, ο κ. Πατούλης ανέφερε: «Και γιατί δεν πάει στο Υπουργείο Υποδομών, να ρωτήσει, ποια είναι τα έργα ανάσχεσης που έχουν γίνει μετά τις φωτιές; Οι καθαρισμοί των φερτών υλικών φταίνε; Τα φερτά υλικά πάντα τα καθαρίζουμε, πάντα μετά φέρνει άλλα η βροχή. Το θέμα είναι, ότι δεν γίνονται έργα υποδομής. Κάηκαν τόσες χιλιάδες στρέμματα πεύκων. Που είναι οι μελέτες, η ανάσχεση, τα έργα. Όταν αυτή τη στιγμή υπάρχει έντονη βροχόπτωση και κατεβαίνει νερό και μεταφέρει και καμένα δένδρα, τι ενέργειες έχουν γίνει; Ο Κηφισός, στο ανοιχτό κομμάτι δεν έχει φερτά υλικά. Οι υπηρεσίες μας έχουν στείλει έγγραφα ότι είναι πεντακάθαρος. Είναι τέτοια η ένταση του νερού που δεν μένουν τα υλικά», καταλήγει ο κ. Πατούλης.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου, η οποία ελήφθη με την έγκριση της Προεδρίας της Κυβέρνησης, πρέπει η περιφέρεια Αττικής και οι αρμόδιοι δήμοι να προχωρήσουν άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση στη διενέργεια έργων καθαρισμού και αποκατάστασης των υδατορεμάτων ενόψει επαπειλούμενου κινδύνου εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων.

#ΠΑΤΟΥΛΗΣ #ΚΙΚΙΛΙΑΣ #ΚΗΦΙΣΟΣ #ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ #ΦΕΡΤΑ_ΥΛΙΚΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανοιχτή, Πατούλη - Κικίλια, Αττικής, Κηφισό,anoichti, patouli - kikilia, attikis, kifiso