Μητσοτάκης: Προχωράει το ζήτημα του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, άνοιγμα και σε Ερντογάν για αποκλιμάκωση

«Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με την Τουρκία μετά από τέσσερα δύσκολα χρόνια», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος κατά την συνέντευξή του στο Bloomberg στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Παράλληλα δηλώνει ότι η ελληνική κοινωνία είναι πιο ώριμη στο ζήτημα γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, μία απόφαση που όπως είπε, αποτελεί στρατηγική επιλογή για την κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι ένας οδικός χάρτης για την αποκλιμάκωση των εντάσεων «θα μας βοηθήσει

να βρούμε έναν τρόπο να αντιμετωπίσουμε αυτό που θεωρούμε το ένα, βασικό εκκρεμές πρόβλημα που έχουμε με την Τουρκία», το οποίο προσδιόρισε ως την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε εκ νέου ότι η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να συζητήσει με την Τουρκία θέματα που άπτονται της ελληνικής κυριαρχίας ή άμυνας. «Αυτά είναι ζητήματα που απλά δεν είναι προς συζήτηση», ανέφερε.
Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ θα διεξαχθεί στις 11 και 12 Ιουλίου, ενώ μία ημέρα νωρίτερα, στις 10 Ιουλίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ρίγα όπου θα έχει συνάντηση με τον Λετονό ομόλογό του.

Σε προαναγγελία ότι η αρχική δημόσια προσφορά (IPO) για το 30% που κατέχει το κράτος στη μετοχική σύνθεση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών θα γίνει στις αρχές του 2024, προχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από την συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg.

«Η αρχική δημόσια προσφορά (IPO) για το αεροδρόμιο της Αθήνας θα είναι ένα μεγάλο γεγονός για το 2024», ανέφερε, ενώ τόνισε ότι «θέλουμε να δώσουμε μεγαλύτερο βάθος στο Χρηματιστήριο Αθηνών και για πρώτη φορά υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον από εταιρείες να εισαχθούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών».

Προχωράει τους γάμους μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών

«Οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών θα αποτελέσουν πραγματικότητα και είναι μέρος της στρατηγικής μας» είπε χαρακτηριστικά για το θέμα αυτό ο Έλληνας πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο έτοιμη και ώριμη».

Όπως σημειώνει το Bloomberg η Ελλάδα κατέγραψε άλμα πέντε θέσεων στην κατάταξη της οργάνωσης ILGAEurope σχετικά με τα δκαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ στην Ευρώπη, ξεπερνώντας χώρες όπως η Βρετανία και η Γερμανία.

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΛΟΑΤΚΙ #ΟΜΟΦΥΛΑ_ΖΕΥΓΑΡΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα