Χαγκάρι: «Η Χαμάς έχει χάσει τον έλεγχο στη Λωρίδα της Γάζας - Θα βοηθήσουμε στην απομάκρυνση των βρεφών»

Ο Ντάνιελ Χαγκάρι, εκπρόσωπος των IDF, δήλωσε ότι ο ισραηλινός στρατός έχει εμβαθύνει τις δραστηριότητές του στον προσφυγικό καταυλισμό Σάτι, που αποτελεί κεντρικό προπύργιο της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, κατά την τελευταία ημέρα των συγκρούσεων.

«Η Χαμάς έχει χάσει τον έλεγχό της στη λωρίδα, οι κάτοικοι της Γάζας έχουν φύγει αντίθετα με τις οδηγίες

της. Για να το αποτρέψει αυτό, λέει ψέματα για το τι συμβαίνει στα νοσοκομεία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντάνιελ Χαγκάρι και συμπλήρωσε: «Χθες, έσπευσαν να μας κατηγορήσουν για επίθεση στο νοσοκομείο Al-Shifa. Ελέγξαμε τα συστήματά μας και για άλλη μια φορά ήταν μια αποτυχημένη εκτόξευση από τρομοκρατικές οργανώσεις στη λωρίδα. Η Χαμάς διαπράττει έγκλημα πολέμου με τη χρήση των νοσοκομείων».

Ο ίδιος τόνισε ότι «τις τελευταίες ώρες δημοσιεύονται ψευδείς ειδήσεις ότι περικυκλώνουμε το νοσοκομείο Αλ Σίφα και του επιτιθέμεθα. Αυτές είναι ψευδείς αναφορές. Πολεμάμε με τρομοκράτες που επιλέγουν να πολεμούν ακριβώς δίπλα σε νοσοκομεία».

Επιπλέον, ο Χαγκάρι δήλωσε ότι ο ισραηλινός στρατός θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των μωρών που έχουν παγιδευτεί στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας την Κυριακή. «Το προσωπικό του νοσοκομείου ζήτησε αύριο να βοηθήσουμε τα μωρά στο παιδιατρικό τμήμα να μεταφερθούν σε ένα ασφαλέστερο νοσοκομείο. Θα παράσχουμε την απαραίτητη βοήθεια», δήλωσε ο Χαγκάρι σε συνέντευξη Τύπου.

#ΧΑΜΑΣ #ΓΑΖΑ #ΙΣΡΑΗΛ #ΠΟΛΕΜΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Χαγκάρι, Η Χαμάς, Λωρίδα, Γάζας -,chagkari, i chamas, lorida, gazas -