Τσιόδρας για κορονοϊό: Δύο θάνατοι σήμερα - 74 νέα κρούσματα, 65 διασωληνωμένοι

Kορονοϊός: Όπως κάθε μέρα, στις 18:00 θα υπάρξει η ενημέρωση των ιατρικών συντακτών από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, για τα νέα κρούσματα από τον κορονοϊό. Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 74 νέα κρούσματα, συνολικά τα κρούσματα φτάνουν τους 966. 66 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, 65 διασωληνωμένοι. Παράλληλα, ανακοίνωσε άλλους δύο θανάτους σήμερα, συνολικά 28.

Εξαιρετικά σημαντικές χαρακτήρισε τις επόμενες εβδομάδες ο κ. Τσιόδρας,

ενώ χαρακτήρισε "ελεγχόμενη" την τροχιά του ιού στη χώρα μας. Επιπλέον τόνισε ότι κανείς δεν έχει ανοσία από τη νόσο και θα αποκτάται σιγά. Ακόμη συμπλήρωσε ότι τα μοριακά τεστ είναι τα πιο αξιόπιστα.

Στη συνέχεια ο κ. Τσιόδρας είπε ότι υπάρχουν εφιαλτικά σενάρια που κάνουν λόγο ακόμα και για 40 εκατ. θανάτους παγκοσμίως. Επίσης ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι από την έναρξη της επιδημίας μέχρι και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 13.477 διαγνωστικά τεστ.

Αποσωληνώθηκαν τέσσερις ασθενείς

Ο πόλεμος συνεχίζεται, είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας. «Μία από αυτές τις νίκες είναι ό, τι 4 έχουν αποσωληνωθεί και τους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση» συνέχισε.

«Να επιστήσω την προσοχή σε ανθρώπους που επιστρέφουν από χώρες με υψηλό αριθμό νοσούντων, να μπουν σε αυστηρή καραντίνα» συμπλήρωσε.

«Τα ειδικά τεστ αντισωμάτων δεν συστήνεται να χρησιμοποιηθούν από το γενικό κοινό και δεν είναι διαγνωστικά της νόσου» υπογράμμισε ακόμη ο Σωτήρης Τσιόδρας.

«Ένα αρνητικό τεστ στην οξεία φάση της νόσου, σε έναν άνθρωπο με ήπια συμπτώματα μπορεί να δώσει και το λάθος μήνυμα. Μπορεί κάλλιστα να έχει τη νόσο κανείς με αρνητικό τέτοιο τεστ» τόνισε.

Στη συνέχεια ο κ. Τσιόδρας είπε ότι υπάρχουν εφιαλτικά σενάρια που κάνουν λόγο ακόμα και για 40 εκατ. θανάτους παγκοσμίως.

Μπορείτε να δείτε live τις δηλώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα για τα νέα κρούσματα στις 18:00 στο παρακάτω link:

Χαρδαλιάς: Πολύ σημαντικές οι επόμενες εβδομάδες - Συνεχίζουμε να μένουμε σπίτι

O υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι δεν υπάρχει χώρος για κανέναν εφησυχασμό.

Η μάχη εναντίον της νόσου του κορονοϊού συνεχίζεται και παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε κατηγορηματικά πως «οι επόμενες εβδομάδες είναι σημαντικότατες και δεν υπάρχει χώρος για κανέναν εφησυχασμό».

«Κάθε αναίτια μετακίνηση αποδυναμώνει την προσπάθειά μας για τον περιορισμό της πανδημίας» τόνισε επίσης και υπογράμμισε ότι «η εντατικοποιηση των ελέγχων είχε ως αποτέλεσμα να επιβληθούν περισσότερα πρόστιμα».

«Κάθε μέρα πρέπει να βγαίνουμε νικητές και ο τρόπος είναι ένας, μένουμε στο σπίτι», υπογράμμισε ο ίδιος.

Οπως ανακοίνωσε, αναμένονται το Σαββατοκύριακο ειδικές πτήσεις -από διάφορους προορισμούς- με υγειονομικό υλικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα