Εκλογές Τουρκία: Άρχισαν τα «παρατράγουδα» για νοθείες - Έκλεισαν οι κάλπες

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εκλογών στην Τουρκία, υπήρξαν αρκετά φερόμενα περιστατικά παρατυπιών κατά την ψηφοφορία.

Έκλεισαν οι κάλπες στην Τουρκία, ενώ υπήρξαν αρκετά φερόμενα περιστατικά παρατυπιών κατά την ψηφοφορία σε ολόκληρη την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων κατηγοριών για επιθέσεις σε μέλη εφορευτικής επιτροπής.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το aljazeera,

φέρεται να έγινε και τουλάχιστον μία αναφορά για μια νεκρή γυναίκα που αναγράφεται ως εκλογίσιμη.

Η Aynur Usta δήλωσε ότι η μητέρα της, η οποία πέθανε πριν από οκτώ χρόνια, εμφανίστηκε στον κατάλογο ψηφοφόρων στο προάστιο Bahcelievler της Κωνσταντινούπολης.

Οι παρατυπίες στην ψηφοφορία δεν είναι ασυνήθιστες στις τουρκικές εκλογές, αλλά συνήθως πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά που συμβαίνουν σε αγροτικές περιοχές.

Επιπρόσθετα δικαστικός αντιπρόσωπος δήλωσε ότι μέλη εφορευτικής δέχθηκαν επίθεση στη Yazlica, ένα χωριό κοντά στα σύνορα με τη Συρία, αφού προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο περισσότερων από ένα άτομο κάθε φορά ατόμων στην αίθουσα ψηφοφορίας.

Yποστηρικτές του Κιλιτσντάρογλου είναι βέβαιοι ότι θα είναι ο νέος πρόεδρος της Τουρκίας

Οι ανταποκριτές του Al Jazeera σε όλη την Τουρκία λένε ότι η ψηφοφορία, η οποία έχει πλέον κλείσει, κύλησε σε μεγάλο βαθμό ομαλά και με τάξη και ότι η συμμετοχή ήταν υγιής για τα διεθνή δεδομένα.

«Αυτοί που ήρθαν να ψηφίσουν τον Κιλιτσντάρογλου δήλωσαν σίγουροι ότι θα γίνει ο νέος πρόεδρος της Τουρκίας», ανέφερε ο Resul Serdar από την Άγκυρα.

#ΕΚΛΟΓΕΣ_ΤΟΥΡΚΙΑ #ΚΑΛΠΕΣ #ΡΕΤΖΕΠ_ΤΑΓΙΠ_ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΚΕΜΑΛ_ΚΙΛΙΤΣΝΤΑΡΟΓΛΟΥ #ΝΟΘΕΙΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα