Με το «καλημέρα» οι φακές Δομοκού πάνω από 3,5 ευρώ - «Τρόμος» για τις τιμές μετά την κακοκαιρία

Την εκτίμηση τους ότι τον επόμενο μήνα φρούτα, λαχανικά, όσπρια και κηπευτικά θα πωλούνται ακριβότερα λόγω της κερδοσκοπείας που θα προκύψει από την κακοκαιρία Daniel εκφράζουν οι έμποροι των λαϊκών αγορών παρά το γεγονός ότι όπως λένε, τα προϊόντα από το Θεσσαλικό κάμπο δεν είναι πολλά.

«Σίγουρα θα υπάρξουν ανατιμήσεις αφού εκτός από την θεομηνία το καλοκαίρι έγιναν πολλές εξαγωγές οπότε είχαν μείνει λίγα προϊόντα για να διατεθούν στην εγχώρια αγορά», αναφέρουν στα Dnews.

Σήμερα στη λαϊκή του Μεταξουργείου,

οι φακές Δομοκού πωλούνται προς 3,60 ευρώ, τα φασόλια από την ίδια περιοχή 3,40 ευρώ, τα ρεβύθια Λάρισας 4,00 ευρώ το κιλό, τα μήλα Αγιάς και του Πηλίου απο 1,50 με 1,70 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η αποκομιδή ξεκινήσει αυτές τις ημέρες από 15 Σεπτεμβρίου, ως εκ τούτου οι πρώτες αυξήσεις θα φανούν πολύ σύντομα στα ταμπελάκια των πάγκων.

«Αφού αυξάνεται ένα προϊόν, θα αυξηθούν και τα υπόλοιπα. Αυτό είναι κερδοσκοπία και συμβαίνει παντού στις ημέρες μας. Παράλληλα, μαζί με τος τιμές θα αυξηθούν και τα μεταφορικά κόστη», υποστηρίζουν οι παραγωγοί.

#ΛΑΙΚΗ #ΤΙΜΕΣ #ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Δομοκού, - Τρόμος,domokou, - tromos