Νέα διακεκριμένη ακαδημαϊκή θέση για τον Κωσταντίνο Δασκαλάκη

Ο βραβευμένος με τα εμβληματικά βραβεία Nevanlinna και ACM Έλληνας καθηγητής ηλεκτρολόγων μηχανικών και επιστήμης υπολογιστών του ΜΙΤ είναι ο πρώτος που αναλαμβάνει την Έδρα Avanessians.

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης είναι ο πρώτος που διορίστηκε από το MIT Schwarzman College of Computing σε αυτή την Έδρα που του παρέχει πρόσθετη υποστήριξη για να συνεχίσει την έρευνά του και να αναπτύξει την καριέρα του.

«Με αυτή τη διακεκριμένη θέση καθηγητή είμαι στην ευχάριστη θέση να αναγνωρίσω

στον Κωστή την υποτροφία του και τα εξαιρετικά του επιτεύγματα», είπαν ο Daniel Huttenlocher, κοσμήτορας του MIT Schwarzman College of Computing και ο Henry Ellis Warren καθηγητής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών.

Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του MIT, ο Δασκαλάκης είναι θεωρητικός επιστήμονας υπολογιστών που ασχολείται ερευνητικά με τη θεωρία υπολογισμού και τον τρόπο που συνδέεται με τη Θεωρία παιγνίων, τα οικονομικά, τη στατιστική και τη μηχανική μάθηση.

Έχει συμβάλει στη λύση αρκετών ανοικτών προβλημάτων που αφορούν την υπολογιστική πολυπλοκότητα της ισορροπίας Νας, της μαθηματικής δομής και υπολογιστικής περιγραφής των βέλτιστων δημοπρασιών, και της ανάλυσης γνωστών μεθόδων μηχανικής μάθησης όπως ο αλγόριθμος expectation-maximization (EM). Έχει επίσης συμβάλει στην ανακάλυψη αποδοτικών, υπολογιστικά και στατιστικά, αλγορίθμων για στατιστικό έλεγχο υποθέσεων και μάθηση κατανομών σε πολλές διαστάσεις.

Με καταγωγή από την Ελλάδα, ο Δασκαλάκης εντάχθηκε στη σχολή του MIT το 2009. Είναι μέλος του Εργαστηρίου Επιστήμης Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης και συνεργάζεται με το Εργαστήριο Συστημάτων Πληροφοριών και Αποφάσεων και το Κέντρο Επιχειρησιακής Έρευνας. Είναι επίσης ερευνητής στο Foundations of Data Science Institute.

Έχει λάβει στο παρελθόν τιμητικές διακρίσεις όπως το Βραβείο Nevanlinna 2018 από τη Διεθνή Μαθηματική Ένωση, το Βραβείο ACM Grace Murray Hopper 2018, το Βραβείο Θεωρίας Παιγνίων και Επιστήμης Υπολογιστών Kalai από την Εταιρεία Θεωρίας Παιγνίων και το Βραβείο Διδακτορικής Διατριβής ACM 2008.

Η θητεία του Δασκαλάκη στη νέα έδρα έχει ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου.

#ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ #MIT
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κωσταντίνο Δασκαλάκη,kostantino daskalaki