Πατέρας Γιακουμάκη: Δεν θα δω την παράσταση για το Βαγγέλη γιατί θα βιώσω έντονα τα μαρτύρια του

Όπως δήλωσε ο Ανδρέας Γιακουμάκης δεν πρόκειται να δει την θεατρική παράσταση για τον γιο του δεδομένου ότι δεν επιθυμεί να βιώσει ακόμη πιο έντονα τα μαρτύρια που πέρασε.

Η υπόθεση του 20χρονου φοιτητή από την Κρήτη, Βαγγέλη Γιακουμάκη που σπουδάζει στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων ανεβαίνει σε θεατρική παράσταση. Ο νεαρός φοιτητής είχε εξαφανιστεί και μετά από περίπου 40 ημέρες εντοπίστηκε νεκρός, με τραύματα από μαχαίρι.

Οι έρευνες αποδεικνύουν ότι για καιρό πριν από τον θάνατό του, βίωνε πολύ

δυσάρεστες καταστάσεις στη σχολή του, αφού ήταν θύμα σωματικής και λεκτικής βίας από συμφοιτητές του, μεταξύ των οποίων και συντοπίτες του με έντονη παραβατική συμπεριφορά.

Πρόκειται για την υπόθεση της παράστασης «801,5 m» που έρχεται στη Θεσσαλονίκη. Στην πραγματικότητα είναι δραματοποιημένη και μπλεγμένη με στοιχεία μυθοπλασίας η ιστορία του Βαγγέλη Γιακουμάκη, σε μία παράσταση θεάτρου ντοκουμέντο.

«Ασχολούμαι εδώ και αρκετά χρόνια με το θεατρικό είδος που ονομάζεται “θέατρο ντοκουμέντο”, το οποίο είναι παραστάσεις που παίρνουν αφορμή από ένα σύγχρονο κοινωνικό ή πολιτικό ζήτημα και ουσιαστικά το θεματοποιούν», δηλώνει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Χάρης Πεχλιβανίδης, που υπογράφει τη σκηνοθεσία, αλλά και τη σύλληψη της ιδέας για τη συγκεκριμένη παράσταση.

Τι είπε ο πατέρας του Γιακουμάκη

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη, Ανδρέας Γιακουμάκης μιλώντας σχτικά με την παράσταση στο Cretalive δήλωσε πως «8 χρόνια και 3 μήνες λείπει ο Βαγγέλης μου. Το παιδί μου δεν ήταν αυτόχειρας. Το δολοφόνησαν» και συνεχίζει την σκέψη του με φωνή βαριά, γεμάτη αναστεναγμό και πένθος «από τον χαμό του Βαγγέλη μου μάθαμε στην Ελλάδα την λέξη μπούλινγκ. Αυτό που με θλίβει είναι πως αντί να γίνει κάτι και να βελτιωθεί η κατάσταση αντιθέτως ακούμε κάθε μέρα σχεδόν τέτοια περιστατικά. Για αυτό κάποιοι φταίνε!».

Σχετικά, δε, με την παράσταση ο Ανδρέας Γιακουμάκης δηλώνει στο Cretalive πως δεν επρόκειτο να τη δει δεδομένου ότι δεν επιθυμεί να βιώσει ακόμη πιο έντονα τα μαρτύρια που πέρασε το παιδί του. Ακόμη και στην δικαστική διαδικασία - όπως αναφέρει - οι μαρτυρίες ήταν μαχαιριές για εκείνον .

#ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ #ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ #ΒΑΓΓΕΛΗΣ_ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ #ΠΑΤΕΡΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πατέρας Γιακουμάκη, Βαγγέλη,pateras giakoumaki, vangeli