Κλειστά σχολεία αύριο 8/1/2019 - Όλες οι ειδήσεις και οι ανακοινώσεις ανά δήμο

Πολλά θα είναι τα κλειστά σχολεία αύριο Τρίτη 8/1 λόγω του χιονιά. Οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές από το απόγευμα της Δευτέρας έχουν ξεκινήσει να εκδίδουν ανακοοινώσεις ενώ αρκετοί δήμοι θα λάβουν τις αποφάσεις τους νωρίς το πρωί της Τρίτης για το αν θα ανοίξουν ή όχι τα σχολεία της αρμοδιότητάς τους. Δείτε την λίστα με τα κλειστά σχολεία

αναλυτικά

Κλειστά σχολεία αύριο 8/1/2019 (όλες οι ειδήσεις): Μπορεί οι χριστουγεννιάτικες διακοπές να ολοκληρώθηκαν και το πρώτο κουδούνι στα σχολεία να είναι προγραμματισμένο για αύριο πρωί της Τρίτης 8/1/2019, όμως αρκετές σχολικές μονάδες δεν θα ανοίξουν λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί στη χώρα. Ολες οι ειδήσεις (update)

Δείτε την λίστα με τα κλειστά σχολεία αύριο Τρίτη (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:

1. Δήμος Ηλιούπολης

2. Δήμος Γαλατσίου

3. Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας

4. Δήμος Βύρωνα

5. Δήμος Καισαριανής

6. Δήμος Ζωγράφου

7. Δήμος Δάφνη-Υμηττού

8. Δήμος Αθηναίων

Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:

1. Δήμος Κηφισιάς

2. Δήμος Παπάγου-Χολαργού

3.Δήμος Βριλησσίων

4. Δήμος Αγίας Παρασκευής

5. Δήμος Ηρακλείου

6. Δήμος Νέας Ιωνίας

7. Δήμος Φιλοθέη - Ψυχικού

8. Δήμος Χαλανδρίου

9. Δήμος Αμαρουσίου

10. Δήμος Πεντέλης

11.Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης

12.Δήμος Μεταμόρφωσης

Π.Ε. Νότιου Τομέα Αθηνών κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:

1. Δήμος Αλίμου

2. Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης

3. Δήμος Αγίου Δημητρίου

4. Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου

5. Δήμος Νέας Σμύρνης

Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών

1. Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού

2. Δήμος Πετρούπολης

3. Δήμος Χαϊδαρίου

4. Δήμος Ιλίου

5. Δήμος Περιστερίου

Π.Ε. Ανατολικής Αττικής κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:

1. Δήμος Αχαρνών
2. Δήμος Λαυρεωτικής
3. Δήμος Μαραθώνα και για 9/1/2019
4.Δήμος Παιανίας
5. Δήμος Σπάτων -Αρτέμιδας
6. Δήμος Ωρωπού
7. Δήμος Διονύσου
8. Δήμος Σαρωνικού
9. Δήμος Κρωπίας
10. Δήμος Παλλήνης
11. Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας
12. Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου

Π.Ε. Δυτικής Αττικής κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:

1. Δήμος Μεγαρέων
2. Δήμος Ελευσίνας
3. Δήμος Μάνδρας- Ειδυλλίας
4. Δήμος Φυλής
5. Δήμος Ασπροπύργου

Π.Ε. Πειραιά κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:

1. Δήμος Περάματος
2. Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας
3. Δήμος Κορυδαλλού
4. Δήμος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Π.Ε. Νήσων κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων

1. Δήμος Σπετσών

2. Δήμος Σαλαμίνας

3. Δήμος Πόρου

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Βριλησσίων

Λαμβάνοντας υπόψη το υπ΄αριθμ. πρωτ: 5164/7-1-2019 έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής - Γραφείο Περιφερειάρχη περί της ανάγκης προληπτικής διακοπής μαθημάτων λόγω έκτακτων αναγκών (παγετός-χιονόπτωση) και την ανάγκη να προφυλαχθούν οι μαθητές και οι γονείς κατά την προσέλευση και αποχώρηση από τα σχολεία από την επικινδυνότητα των οδοστρωμάτων, ο Δήμος Βριλησσίων αποφάσισε τη διακοπή των μαθημάτων την Τρίτη 08/01/2019 σε όλα τα Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του, καθώς και όλων των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

Κλειστά τα σχολεία στο Μαρούσι

Ο Δήμος Αμαρουσίου ανακοινώνει ότι τα σχολεία στο Μαρούσι θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 λόγω της χιονόπτωσης και ειδικότερα λόγω της εκδήλωσης παγετού στο οδικό δίκτυο, πεζόδρομους, δρόμους και αυλειους χώρους κ.λ.π.

Στοχεύοντας στην αποφυγή τυχόν ατυχημάτων σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς αποφασίστηκε η μη λειτουργία των σχολείων βάσει και των τελευταίων ανακοινώσεων του μετεωρολογικού δελτίου.

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Αμαρουσίου θα λειτουργήσουν κανονικά. Οι γονείς φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη για τη μεταφορά των παιδιών.

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και της χαμηλής θερμοκρασίας, αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 ,οι παιδικοί σταθμοί καθως και τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δημου μας θα παραμείνουν κλειστά.

Το άρθρο ανανεώνεται συνεχώς με τις νέες ανακοινώσεις των δήμων

ΔΗΜΟΣ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Αύριο Τρίτη λόγω της κακοκαιρίας θα είναι κλειστά τα σχολεία στον δήμο Οροπεδίου Λασιθίου με απόφαση του δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη.

Όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον δήμο αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστές λόγω της κακοκαιρίας, που πλήττει τις τελευταίες ώρες την περιοχή, με πυκνή χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες.

Απόφαση για τα σχολεία του δήμου Ανωγείων αναμένεται να ληφθεί γύρω στις 22.00, καθώς υπάρχει χιονόπτωση και η θερμοκρασία βρίσκεται στους 0 βαθμούς Κελσίου.

Το απόγευμα σε Ανώγεια Γαράζο και μικρά χωριά του ορεινού Ψηλορείτη υπήρξε διακοπή του ρεύματος η οποία όμως αποκαταστάθηκε λίγο πριν τις 8.00 το βράδυ.

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Την αναστολή λειτουργίας του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Λεβιδίου αποφάσισε ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής , όπως ανακοινώθηκε στη «Διαύγεια», για αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου, εξαιτίας τόσο των δυσμενών καιρικών συνθηκών όσο και των εργασιών ενίσχυσης του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ στο Λεβίδι.

ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Διακοπή μαθημάτων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις Τοπικές Κοινότητες Αγίου Πέτρου και Καστρίου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, λόγω εκτάκτων καιρικών συνθηκών.

Προσωρινή διακοπή των μαθημάτων για την 8η Ιανουαρίου τρέχοντος έτους στις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που λειτουργούν στις Τοπικές Κοινότητες Αγίου Πέτρου και Καστρίου, λόγω αναμενόμενου έντονου παγετού και ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών κατά την πρωινή προσέλευση των μαθητών και εκπαιδευτικών.

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Μεγαλόπολης που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ανοίξουν αύριο 8 Ιανουαρίου στις 10:00 «λόγω αντικειμενικών δυσχερειών στην πρόσβαση των μαθητών στον χώρο των σχολείων κατά τις πρωτες πρωινές ώρες».

ΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για κλειστά σχολεία

Την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 θα παραμείνουν κλειστές όλες οι Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κηφισιάς καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί για λόγους προληπτικούς και ασφάλειας και ενόψει τουλάχιστον παγετού .
Στους εργαζόμενους γονείς που επιθυμούν , ο Δήμος Κηφισιάς θα χορηγήσει σχετικές βεβαιώσεις.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ενημερώνει ότι, με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, αύριο Τρίτη 8/1 θα παραμείνουν κλειστά όλα τα Σχολεία και με απόφαση του Δημάρχου όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί της πόλης, λόγω του αναμενόμενου ιισχυρού πρωινού παγετού

Κλειστά αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 θα είναι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Κατερίνης λόγο της πρόσφατης κακοκαιρίας αλλά και του επερχόμενου ψύχους.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμαριάς με εντατικές προσπάθειες έχουν εκ χιονίσει τους προαύλειους χώρους και τα πεζοδρόμια των Σχολικών Μονάδων της περιοχής. Ωστόσο, επειδή η ανησυχία των γονέων είναι έντονη για την ασφαλή μετάβαση των μαθητών στα σχολεία τους, λόγω της ολισθηρότητας και του παγετού που επικρατεί, αποφασίστηκε για καθαρά προληπτικούς λόγους να παραμείνουν αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 κλειστά τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα ανοίξουν κανονικά την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019.

Η ανακοίνωση για τα κλειστά σχολεία απο την Περιφέρεια Αττικής

Ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει ότι με την υπ' αρ. 3325_20/7-1-2019 απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Βοιωτίας όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Βοιωτίας, ως εκ τούτου και του Δήμου Θηβαίων, θα είναι κλειστά (διακοπή μαθημάτων) την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων (χιόνια) που θα επικρατήσουν στην περιοχή και ιδιαιτέρως των χαμηλών θερμοκρασιών (παγετός), ειδικά τις πρωινές ώρες.

Με απόφαση του Δημάρχου Θέρμης αναστέλλεται για αύριο Τρίτη 8/1/2019 η λειτουργία των παρακάτω σχολικών μονάδων λόγω των επιπτώσεων των δυσμενών καιρικών συνθηκών: (α) όλες οι σχολικές μονάδες της Δημοτικής Ενότητας Μίκρας (Κάτω Σχολάρι, Καρδία, Πλαγιάρι, Τρίλοφος) εκτός του 2ου ΓΕΛ Μίκρας (κτήριο ΙΕΚ Θέρμης) το οποίο θα λειτουργήσει κανονικά. (β) οι σχολικές μονάδες της τοπικής κοινότητας Περιστεράς. Σε όλες τις άλλες τοπικές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Βασιλικών καθώς και σε όλες τις τοπικές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Θέρμης, τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ο δήμος Βέροιας αποφάσισε τη διακοπή των μαθημάτων για αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) των σχολικών μονάδων του δήμου, για λόγους ασφάλειας μαθητών και διδασκόντων.

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Καλλικρατικό Δήμο θα παραμείνουν κλειστά, λόγω του αναμενόμενου κύματος κακοκαιρίας.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., κ. Νικόλαος Μελετίου, ανακοινώνει ότι, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, που αναμένονται, εξαιτίας του καιρικού φαινομένου που πλήττει τη χώρα,(με το όνομα «Τηλέμαχος»), αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των Σχολείων του Ασπρόπυργου για αύριο, Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019.

Από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας ανακοινώθηκε ότι αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, δεν θα λειτουργήσουν λόγω του χιονιού και των χαμηλών θερμοκρασιών τα σχολεία με έδρα τον Δήμο Αλμυρού και τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Από το Δήμο Τυρνάβου ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 08-01-2019 θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της Α/βάθμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Τυρνάβου, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού, που καθιστά επικίνδυνη και αδύνατη την προσέλευση των μαθητών στα εν λόγω σχολεία.

Μέχρι στιγμής, ο δήμαρχος Φλώρινας έχει ανακοινώσει πως τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά στις 8 Ιανουαρίου 2019, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Επισης ότι την Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2019 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά

Κλειστά όλα τα σχολεία του νομού Καστοριάς στις 8 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την υπ’ αρίθμ. 1153/11-04/01/2019 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και των τριών Δήμων, θα παραμείνουν κλειστά στις 08 Ιανουαρίου, λόγω της παρέλασης του Καστοριανού Καρναβαλιού.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη όλα τα σχολεία στο Δήμο Λαγκαδά λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι δομές των ΙΕΚ, του ΣΔΕ, τα ΚΔΑΠ και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαγκαδά.

Κλειστά αύριο, Τρίτη 8/1,τα σχολεία σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση Δήμο Σερβίων-Βελβεντού και στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης.

Ο παγετός που επικρατεί και η επικίνδυνη ολισθηρότητα, οδήγησαν τον δήμο Βόλβης στην απόφαση να κρατήσει κλειστές όλες τις σχολικές μονάδες και τους παιδικούς σταθμούς την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, για προληπτικούς λόγους, αν και λειτουργικά τα σχολικά κτίρια βρίσκονται σε άριστο επίπεδο.

Με απόφαση του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη, για αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 κλειστά θα παραμείνουν τα Σχολεία όλων των βαθμίδων(πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), λόγω των υφισταμένων δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Από τον Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων δεν θα γίνουν μαθήματα την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, λόγω του παγετού και των αναμενόμενων χαμηλών θερμοκρασιών. ΚΑΝΟΝΙΚΑ θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες της παραλιακής ζώνης του Δήμου (Όλυνθος, Γερακινή Καλύβες, Ορμύλια, Μεταμόρφωση). Η ίδια ανακοίνωση ισχύει και για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

Με απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς δε θα λειτουργήσουν αύριο οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κιλκίς εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.
Στα αίτια της απόφασης αναφέρονται οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν αύριο με ισχυρό παγετό και χαμηλές θερμοκρασίες, η ύπαρξη πάγου στον αύλειο χώρο των σχολικών μονάδων και η δυσκολία μετακίνησης των μαθητών προς αυτές.

Κλειστά αύριο τα σχολεία στους δήμους Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου

Όπως ανακοινώθηκε απ’ τους δυο δήμους, με απόφαση των δημάρχων Βασίλη Μαυρίδη και Παρασκευά Πατσουρίδη, τα σχολεία που μετά τις διακοπές για τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς επρόκειτο να ανοίξουν την Τρίτη 8 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστά. Κι αυτό γιατί υπάρχει κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα των μαθητών και όχι μόνο.

Διακοπή λειτουργίας για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Δομοκού, Ξυνιάδος και Θεσσαλιώτιδας του Δήμου Δομοκού, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 από τις 7:00 π.μ. και μέχρι τη λήξη της ημέρας, εξαιτίας της μεγάλης συγκέντρωσης χιονιού, του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Απόφαση για να διακοπούν τα μαθήματα όλων των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Φαρσάλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την 8η και 9η Ιανουαρίου 2019 ημέρα Τρίτη και Τετάρτη αντίστοιχα, εξέδωσε ο δήμαρχος Φαρσάλων, Αρ. Καραχάλιος. Η απόφαση ελήφθη λόγω παγετού και αδυναμίας μετακίνησης μαθητών και εκπαιδευτικών.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας αλλά και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Σέρρες λόγω παγετού και πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Λόγω της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού, κατά την οποία θα επικρατήσουν ισχυρές χιονοπτώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός, αύριο Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Ιδιωτικοί και Δημόσιοι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Ωρωπού, θα παραμείνουν κλειστοί.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Πολυγύρου και Αριστοτέλη της Χαλκιδικής, Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Πέλλας και Έδεσσας και Αλμωπίας

Ανακοινώνεται ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν το δήμο Πέλλας τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν και θα συνεχιστούν, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, προκείμενου να εκχιονιστούν πλήρως οι προαύλιοι χώροι και τα πεζοδρόμια ώστε να είναι ασφαλέστερη η μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί του δήμου Σοφάδων της Καρδίτσας την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, λόγω του ισχυρού παγετού.

Μετά τους Δήμους Μουζακίου , Παλαμά, Αργιθέας και Σοφάδων και ο Δήμος Καρδίτσας γνωστοποίησε την απόφασή του να μην ανοίξουν την Τρίτη 8 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία του Δήμου της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο ορισμένα σχολεία σε περιοχές του νομού Λάρισας, όπου η χιονόπτωση είναι πιο έντονη. Συγκεκριμένα, αύριο θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία των Δήμων Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρσάλων.

Στους Δήμους Τεμπών και Αγιάς θα παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία σε Καλλιπεύκη, Αιγάνη, Αμπελάκια, Μελοιβία και Στόμιο, ενώ τα σχολεία στους υπόλοιπους δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) μετά από σύσκεψη των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου και των φορέων της Εκπαίδευσης στα Γιάννενα.

Κανονικά θα λειτουργήσουν την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Δήμου Παύλου Μελά.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, η θερμοκρασία αύριο το πρωί θα πέσει στους -11 βαθμούς κελσίου κάτι που από μόνο του καθιστά απαγορευτικό το άνοιγμα των σχολείων.

Η νέα επιδείνωση των καιρικών φαινομένων επηρέασε το νησί της Κεφαλλονιάς, όπου με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, Παναγή Δρακουλόγκονα, αύριο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Κεφαλλονιά και Ιθάκη, λόγο των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλλονιάς, «σήμερα Δευτέρα, 07.01.2019, τις πρώτες απογευματινές ώρες, αναμένεται χιονόπτωση στα ορεινά των νησιών μας (Κεφαλλονιά-Ιθάκη) που θα επηρεάσει τη βατότητα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου σε ορισμένα (ορεινά) σημεία του».

Με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών λοιπόν, αποφασίστηκε να μη λειτουργήσει καμία σχολική μονάδα για αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου.

Κλειστές θα παραμείνουν σχολικές μονάδες λόγω των καιρικών συνθηκών, σε δήμους των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας.

Πιο συγκεκριμένα:

Δήμος Αργιθέας: O δήμαρχος Αργιθέας, Λάμπρος Τσιβόλας ύστερα και από την εισήγηση της σχολικής επιτροπής, αποφάσισε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ότι λόγω της έκτακτης επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων (χιονόπτωση, ολικός παγετός) τα σχολεία του δήμου (νηπιαγωγείο και δημοτικά) θα παραμείνουν αύριο κλειστά.

Δήμος Μετεώρων: Στον δήμο Μετεώρων δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, λόγω παγετού. Για τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση, όπως γίνεται γνωστό από τη δημοτική αρχή.

Δήμος Πύλης: Αύριο, μετά από απόφαση του δημάρχου Πύλης, Κώστα Μαράβα, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία του δήμου Πύλης λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού. Για τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

Δήμος Σοφάδων: Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Σοφάδων την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, λόγω του ισχυρού παγετού, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση από τη δημοτική αρχή.

Δήμος Μουζακίου: Λόγω παγετού, όλα τα σχολεία του Δήμου Μουζακίου θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019.

Δήμος Παλαμά: Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του ισχυρού παγετού που επικρατεί στον δήμο, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά αύριο Τρίτη 8/1 για την ασφάλεια των μαθητών. Για την λειτουργία ή όχι των σχολείων την Τετάρτη 9/1 ο δήμος Παλαμά θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση.

Δήμος Λίμνης Πλαστήρα: Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα δύο σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε Κρυονέρι και Μεσενικόλα στον δήμο Λίμνης Πλαστήρα, λόγω παγετού.

Δήμος Φαρκαδόνας: Αύριο δεν θα λειτουργήσει κανένα νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο, λύκειο ούτε οι παιδικοί σταθμοί στο δήμο Φαρκαδόνας λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που επικρατεί στην περιοχή.

Κλειστά τα σχολεία στον δήμο Τρικκαίων

O δήμος Τρικκαίων ανακοινώνει ότι δεν θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019. Παρά την προεργασία που είχε γίνει για την κακοκαιρία, ειδικά τα παλιά κτήρια αντιμετωπίζουν ζητήματα με τη θέρμανση, αν και οι καυστήρες λειτούργησαν.

Έτσι, κανένα σχολείο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσει σε όλον τον δήμο Τρικκαίων. Αντιθέτως, θα λειτουργήσουν κανονικά οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ενώ κλειστά θα είναι τα άλλα ΚΔΑΠ του δήμου.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα περισσότερα σχολεία λόγω των πολικών θερμοκρασιών που επικρατούν στο μεγαλύτερο μέρος της Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας. Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις που εκδόθηκαν σε όλους τους δήμους, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, εκτός από τον δήμο της Λαμίας, όπου στην περιοχή του θα παραμείνει κλειστό μόνο το γυμνάσιο και το λύκειο της Υπάτης.

Σε ό,τι αφορά τις καιρικές συνθήκες στη Φθιώτιδα, από το απόγευμα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η χιονόπτωση επισκέφθηκε το νομό της Φθιώτιδας για ένα πολύ μικρό διάστημα στην περιοχή του Μαρτίνου και της Αταλάντης, ωστόσο όμως, μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει κάποια προβλήματα.

Keywords
κλειστα σχολεια, σχολεια, ειδήσεις, εν λόγω, το νησι, κδαπ μεα, αθηνα, πειραιας, διαυγεια, δεδδηε, ιεκ, καστορια, σδε, κδαπ, θεσσαλονικη, Πρωτοχρονιά, σερρες, καιρος, νέα, γνώμονα, μεα, κινηση στους δρομους, δημοτικες εκλογες 2010, χριστουγεννιατικες βιτρινες, καθαρα δευτερα, διακοπες ρευματος, δεη διακοπες ρευματος, διακοπη ρευματος, ανοιγμα σχολειων, εκλογες 2010 δημοτικες, δεδδηε, χιονια, κδαπ μεα, δημος αμαρουσιου, δαφνη, εδρα, ιδιωτικα σχολεια, ιεκ, ιθακη, κδαπ, νησι, σδε, φθιωτιδα, αρθρο, αμπελακια, ανωγεια, βραδυ, βρισκεται, γινει, γινεται, γιαννενα, γνώμονα, γονεις, δευτεροβαθμια εκπαιδευση, δευτεροβαθμια, δευτερα, διαστημα, δημος, δειτε, δικτυο, εγγραφο, υπαρχει, εκπαιδευση, ενημερωση, εν λόγω, ευθυνη, ιδια, υπηρεσιες, ισχυει, καυστηρες, κελσιου, κηφισιας, κιλκις, κρυονερι, κτιρια, λεβιδι, λειτουργια, λυκειο, ληξη, λογο, μεα, μικρο, νηπιαγωγειο, ονομα, προβληματα, πρωι, συγκεκριμενα, σχολειο, τριτη, ωρες, ωραιοκαστρο, ωρωπου, ασφαλεια, δημητρης, δημοτικα, χωρα, ιδιαιτερα, κλειστο, καρδια, θερμανση, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα