Ποιος ήταν ο «Χάμπος», Τάσος Πεζιρκιανίδης του «Εμείς και Εμείς» - «Έφυγε» νικημένος από τον καρκίνο

Ο ηθοποιός Τάσος Πεζιρκιανίδης έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής (5/5) μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Ο θάνατος του ηθοποιού έγινε γνωστός από την αδελφή του, Μαρία η οποία έγραψε στο Facebook «Αγαπημένε μου αδερφέ το τελευταίο χειροκρότημα το πήρες το καλοκαίρι από την γενέτειρα σου στην τιμητική εκδήλωση που σου έκανε ο Δήμος Παύλου Μελά στο θέατρο Κρύας

Βρύσης ήσουν πολύ χαρούμενος εκείνη την ημέρα......Καλό σου ταξίδι πολυαγαπημένε μου… Έφυγες ήρεμα με μια πνοή....»

Τάσος Πεζιρκιανίδης - Ένας σεμνός «εργάτης» του θεάτρου
Είχε σπουδάσει στη Δραματική Σχολή Μακεδονικού Ωδείου. Conservatoire National Superieur D’ Art Dramatique του Παρισιού, με δασκάλους τους: Α. Vittez, Γ. Σεβαστίκογλου, Debos, M. Bouquet, p. Rocheler. Σχολή Lecoq.

Στέλεχος του ΚΘΒΕ επί χρόνια, συμμετείχε στις παραστάσεις: Ονειρόδραμα, Ρωμαίος και Ιουλιέττα, Η κωμωδία των παρεξηγήσεων, Φουέντε Οβεχούνα, Ο κατά φαντασίαν ασθενής, Ο Ψεύτης, Ο κύκλος με την κιμωλία, Ο κύριος Πούντιλα και ο άνθρωπός του Μάτι, Τα Παντρολογήματα, Ένα ευτυχές γεγονός, Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία, Κατσούρμπος, Ο Άγιος Πρίγκηψ, Τέλος καλό όλα καλά, καθώς και στις παραστάσεις αρχαίου δράματος: Οι Βάτραχοι, Όρνιθες, Νεφέλες, Πλούτος. Στο ελεύθερο θέατρο έχει παίξει σε όλα τα είδη, συμμετέχοντας σε σημαντικές παραστάσεις.

Τάσος Πεζιρκιανίδης

Συμμετείχε επίσης στις παραστάσεις: Πλούτος στο Θέατρο Αιγαίου, Ελένη στο Θέατρο του Νότου, Το χρήμα στο λαιμό σου στο Θέατρο Ακάδημος, Κούκου στο θέατρο Κ. Δανδουλάκη, Ο φίλος μου ο Λευτεράκης στο ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, Ο Φιάκας και Λα μοσκέτα στο ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, Δον Ζουάν, Ο Σέντζας, Το φάντασμα του κυρίου Ραμόν Νοβάρο στο Εθνικό Θέατρο, Αριστοφανειάδα (αποσπασματικές σκηνές από όλα τα έργα του Αριστοφάνη) στο Θέατρο «Τέχνης» και σε πολλές άλλες.

Έλαβε μέρος σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, ραδιοφωνικές εκπομπές καθώς και σε κινηματογραφικές ταινίες. Ήταν ικανότατος κωμικός ηθοποιός, ωστόσο είχε με την ίδια επιτυχία μεταφέρει στη σκηνή πολλούς δραματικούς χαρακτήρες. Το τηλεοπτικό κοινό τον θυμάται χαρακτηριστικά το 1991 στα«Εφτά κακά της μοίρας μου» στο MEGA, το 1994 στη σειρά «Εμείς και εμείς» του MEGA, το 1996 στο «Εκείνες και εγώ» του ANT1, ενώ έκανε guest εμφανίσιες και στο «Κόκκινο δωμάτιο». Ο πιο χαρακτηριστικός ίσως ρόλος του στην τηλεόραση ήταν ο «Χάμπος» στο «Εμείς και εμείς».

Keywords
Τυχαία Θέματα