Συνάντηση Έντι Ράμα - Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες: «Η υπόθεση Μπελέρη είναι θέμα σεβασμού του κράτους Δικαίου»

Με τον πρωθυπουργό Αλβανίας, Έντι Ράμα. συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της συνόδου ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων.

Την πάγια θέση της Ελλάδας ότι το θέμα ανάληψης καθηκόντων από τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη και το δικαίωμά του σε μια δίκαιη δίκη δεν αποτελεί διμερές ζήτημα Ελλάδας-Αλβανίας,

αλλά θέμα σεβασμού του κράτους Δικαίου, που αποτελεί την κορωνίδα της ενταξιακής διαδικασίας, επανέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Σύνοδο Κορυφής ΕΕ- Δυτικών Βαλκανίων που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την ειλικρινή διάθεση της Ελλάδας να επιλυθεί αυτό το ζήτημα, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας υπήρξε και παραμένει από τους πρωτεργάτες της ενταξιακής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων.

Κυβερνητικές πηγές υπογράμμιζαν νωρίτερα πως έχει διαμηνυθεί στην αλβανική πλευρά ότι η Ελλάδα δεν θα συναινέσει στην ενταξιακή διαδικασία αν δεν υπάρξει πρόοδος στο ζήτημα αυτό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η χώρα μας συναίνεσε μεν στην αποστολή της επιστολής της Ε.Ε στα Τίρανα για το πρώτο βήμα έναρξης των διαπραγματεύσεων, υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι μέχρι το επόμενο στάδιο της διαδικασίας θα υπάρξει σαφής κίνηση ώστε ο Φ. Μπελέρης να αναλάβει καθήκοντα και να γίνει σεβαστό το δικαίωμά του σε δίκαιη δίκη, καθώς και το τεκμήριο αθωότητας.

Διαφορετικά, η Ελλάδα δεν πρόκειται να συναινέσει στα επόμενα στάδια της ενταξιακής διαδικασίας, ξεκαθαρίζουν.

Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων η οποία είναι σε συνάρτηση με την εκπλήρωση των προϋποθέσεων και την υλοποίηση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων

#ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΣΥΝΟΔΟΣ #ΔΥΤΙΚΑ_ΒΑΛΚΑΝΙΑ #ΕΝΤΙ_ΡΑΜΑ #ΑΛΒΑΝΙΑ #ΕΝΤΑΞΗ #ΦΡΕΝΤΙ_ΜΠΕΛΕΡΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνάντηση Έντι Ράμα - Μητσοτάκη, Βρυξέλλες, Μπελέρη, Δικαίου,synantisi enti rama - mitsotaki, vryxelles, beleri, dikaiou