Ταξίδι στο Διάστημα με ένα πύραυλο πιο θερμό από τον Ήλιο

Mια βρετανική αεροδιαστημική εταιρεία εκτιμά ότι ο μεγαλύτερος μέχρι στιγμής πύραυλος πυρηνικής σύντηξης που κατασκευάζει θα επιτρέψει στους ανθρώπους να πάνε με τόλμη στο διάστημα με ταχύτητες έως και 800.000 χλμ. την ώρα.

Η εταιρεία διαστημικής πρόωσης Pulsar Fusion ξεκίνησε την κατασκευή ενός μεγάλου

θαλάμου πυρηνικής σύντηξης στην Αγγλία, καθώς αγωνίζεται να γίνει η πρώτη εταιρεία που θα πυροδοτήσει ένα σύστημα πρόωσης με πυρηνική σύντηξη στο διάστημα. Ο θάλαμος της σύντηξης μήκους 8 μέτρων συναρμολογείται στο Bletchley της Αγγλίας και αναμένεται να πυροδοτηθεί το 2027.

Αν όλα πάνε καλά, ο θάλαμος θα φτάσει σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες από αυτές του Ήλιου και το πλεόνασμα ενέργειας θα προσφέρει στον πύραυλο ταχύτητες της τάξης των 800.000 χιλιομέτρων την ώρα.

Ο κινητήρας είναι τύπου Direct Fusion Drive (DFD), μέσω του οποίου τα φορτισμένα σωματίδια προκαλούν απευθείας πρόωση αντί να τη μετατρέπουν σε ηλεκτρισμό.

Μάλιστα, επειδή τροφοδοτείται από ατομικά ισότοπα, δε χρειάζεται μεγάλη ποσότητα καυσίμων.

Οι ερευνητές στο Pulsar Fusion έχουν θέσει ως στόχο να φτάσουν σε θερμοκρασίες αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων βαθμών όταν η τελική βολή πλάσματος πραγματοποιείται στον θάλαμο. Ωστόσο, η πρόκληση έγκειται στο να μάθουν πώς να συγκρατούν και να περιορίζουν το εξαιρετικά καυτό πλάσμα μέσα σε ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο.

{https://youtu.be/yXGZPvnzKMo}

Ο Δρ Τζέιμς Λάμπερτ , CFO της Pulsar Fusion εξηγεί σε δελτίο τύπου ότι το πλάσμα συμπεριφέρεται απρόβλεπτα, παρόμοια με ένα καιρικό σύστημα, καθιστώντας δύσκολο τον έλεγχο.

Οι επιστήμονες δεν κατάφεραν μέχρι στιγμής να ελέγξουν το πλάσμα καθώς θερμαίνεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια βαθμούς, με αποτέλεσμα να σταματάει η αντίδραση.

Για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης, η Pulsar Fusion συνεργάστηκε με την Princeton Satellite Systems με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ για να χρησιμοποιήσει προσομοιώσεις υπερυπολογιστή και να κατανοήσει καλύτερα πώς θα συμπεριφέρεται το πλάσμα υπό ηλεκτρομαγνητικό περιορισμό.

Το ζευγάρι θα μοντελοποιήσει επίσης πώς θα συμπεριφερόταν το πλάσμα κατά την έξοδο από έναν κινητήρα πυραύλων και αυτά τα δεδομένα θα βοηθήσουν στην ενημέρωση του σχεδιασμού του κινητήρα πυραύλων της Pulsar.

Το επόμενο βήμα θα ήταν μια επίδειξη σε τροχιά, όπου η εταιρεία θα επιχειρούσε να πυροδοτήσει ένα σύστημα πρόωσης με πυρηνική σύντηξη στο διάστημα για πρώτη φορά. Ο διευθύνων σύμβουλος της Pulsar, Richard Dinan, πιστεύει ότι εάν η δοκιμή πυραύλων σύντηξης επιτύχει τότε θα φέρει επανάσταση στα διαστημικά ταξίδια.

Θα μπορούσε να μειώσει στο μισό τους χρόνους αποστολής στον Άρη, τον χρόνο πτήσης στον Κρόνο από τα 8 χρόνια στα 2 και τελικά να επιτρέψει στην ανθρωπότητα να εξερευνήσει πέρα ​​από το ηλιακό μας σύστημα. Η Pulsar Fusion σχεδιάζει να ενημερώνει τους συνεργάτες της καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και θα πραγματοποιήσει πειραματικές πυροδοτήσεις το 2025 για να διασφαλίσει ότι βρίσκονται στο σωστό δρόμο.

Εάν είναι επιτυχείς, θα πραγματοποιήσει στη συνέχεια μια δοκιμαστική βολή σε τροχιά.

#ΤΑΞΙΔΙ #ΔΙΑΣΤΗΜΑ #ΠΥΡΑΥΛΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ταξίδι, Διάστημα, Ήλιο,taxidi, diastima, ilio