Θρίλερ με τις ελληνικές περιουσίες στη Χειμάρρα - Αποσύρει το ΦΕΚ ο Ράμα

O Έντι Ράμα παίρνει πίσω την προκλητική απόφαση για δήμευση περιουσιών των Ελλήνων της Χειμάρρας.

Η προκλητική απόφαση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα για δήμευση των περιουσιών της ελληνικής μειονότητας έχει βάλει φωτιά στα τόπια των ελληνοαλβανικών σχέσεων με την Αθήνα να απειλεί με βέτο για την ενταξιακή πορεία της χώρας.

Διπλωματικές πηγές σημειώνουν πως αποσύρθηκε το ΦΕΚ από την ιστοσελίδα της αλβανικής

εφημερίδας κυβερνήσεως, ωστόσο ζητούν πλήρη ανάκληση των σχετικών αποφάσεων για την περιουσία της ελληνικής μειονότητας, «οι οποίες υπονομεύουν την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας», όπως σημειώνουν.

Παράλληλα οι ίδιες πηγές αποσαφηνίζουν πως αφαιρέθηκε από την ιστοσελίδα της αλβανικής Εφημερίδας της Κυβερνήσεως το ΦΕΚ που θα επέτρεπε την αυθαίρετη δέσμευση των περιουσιών των Ελλήνων στη Χειμάρρα, ωστόσο ζητούν πλήρη ανάκληση όλων των σχετικών αποφάσεων, οι οποίες αντιτίθενται στην προοπτική ένταξης της χώρας στην ΕΕ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Νωρίτερα αυστηρό μήνυμα στα Τίρανα έστειλε από το Βουκουρέστι ο Αλέξης Τσίπρας συνδέοντας την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας με την ελληνική μειονότητα.

«Σήμερα μαθαίνω ότι υπάρχει μια αρνητική εξέλιξη σε σχέση με την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία», ανέφερε ο πρωθυπουργός διαμηνύοντας ότι εάν ο Ράμα προχωρήσει σε δήμευση των περιουσιών της ελληνικής μειονότητας δεν πρόκειται η Ελλάδα να συναινέσει στην ένταξή της στην Ε.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα