Το κολέγιο Αθηνών βάζει θεμέλια στο Ελληνικό

Το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος και το Συμβούλιο των Επιτρόπων αποφάσισαν την επέκτασή του στον χώρο του παλαιού Αεροδρομίου.

Έπειτα από μελέτες, σύμφωνα με την «Καθημερινή», για το σχέδιο δημιουργίας νέου σχολικού συγκροτήματος, αποφασίστηκε να ιδρυθεί δημοτικό και γυμνάσιο στον χώρο του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Υπήρξε και η πρόταση για τη δημιουργία Λυκείου, ωστόσο αυτό θα εξετασθεί σε επόμενη φάση.

Το CGS Ellinikon θα διαθέτει εκπαιδευτικά προγράμματα με επιλογή μεταξύ εθνικού και διεθνούς

πιστοποιημένου προγράμματος σπουδών, και της ελληνικής ή αγγλικής ως γλώσσα διδασκαλίας.

Όπως είχε δηλώσει ο διευθύνων σύμβουλος του Costeas-Geitonas School, Χρήστος Γείτονας, ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του σχολείου θα είναι σε πλήρη αρμονία με την εκπαιδευτική του φιλοσοφία, ενώ «ένα σχολείο στην καρδιά του Ελληνικού θα δημιουργήσει συνέργειες σε πολιτιστικό, αθλητικό και κοινωνικό επίπεδο πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα».

Το CGS, με έτος ίδρυσης το 1973, φιλοξενεί σήμερα 1900 μαθητές και 600 εργαζόμενους σε campus 67.000 τ.μ. στην Παλλήνη.

Στα υπογεγραμμένα MoUs για μελλοντικές αναπτύξεις στο Ελληνικό ανήκει η επένδυση 55 εκατ. ευρώ του ομίλου Φουρλή για την ανάπτυξη ενός εμπορικού πάρκου με την επωνυμία Top Park σε 30.000 τ.μ., η επένδυση ύψους 147 εκατ. για γραφεία 40.000 τ.μ. της Τράπεζας Πειραιώς και έργο της Orilina για ανάπτυξη επώνυμων κατοικιών, εμπορικών καταστημάτων και yacht club στη μαρίνα Αγίου Κοσμά, προϋπολογισμού 70 εκατομμυρίων ευρώ.

#ΚΟΛΕΓΙΟ_ΑΘΗΝΩΝ #ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα