Το ΠΑΣΟΚ βάζει την ακρίβεια στο επίκεντρο

Πανελλαδική καμπάνια για την ακρίβεια προετοιμάζει η Χαριλάου Τρικούπη, στοχεύοντας σε μια θεματολογία που βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θεμάτων καθημερινότητας, αλλά και ανεβάζοντας τον πήχη για την αντιπολιτευτική της απήχηση.

Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, η εν λόγω καμπάνια είναι σχεδόν έτοιμη προκειμένου να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή

αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στη βουλή και θα διαρθρώνεται σε τρία επίπεδα.

Επιστράτευση των κομματικών οργανώσεων

Πρώτον, η καμπάνια θα επιστρατεύει παραδοσιακές τρόπους προβολής, όπως το κλασικό μοίρασμα φυλλαδίων με τις θέσεις του κόμματος, στο οποίο φιλοδοξείται να εμπλακούν ενεργά οι τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ. Δεδομένου ότι εδώ και αρκετά χρόνια η Χαριλάου Τρικούπη δεν μας είχε συνηθίσει σε τέτοιου είδους δραστηριότητα της βάσης σε χώρους μαζικής συγκέντρωσης, διόδια κτλ, η συγκεκριμένη επιλογή φαίνεται να αντανακλά την αυξημένη αυτοπεποίθηση του ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα.

Αυτή, λοιπόν, η πρωτοκαθεδρία που αποκτά μεταξύ των προοδευτικών δυνάμενων, θεωρείται ότι της δίνει τη δυνατότητα για μια πιο άμεση επαφή με την κοινωνική βάση. Βεβαίως και η θεματολογία της καμπάνιας έχει τον λαϊκά χαρακτηριστικά που επιβάλουν και αυτές τις μορφές προώθησης.

Digital Μέσα για την παρουσίαση των θέσεων

Δεύτερον, η καμπάνια θα χρησιμοποιήσει ψηφιακές μεθόδους προώθησης, με σποτάκια και άλλα διαφημιστικές μεθόδους, οι οποίες θα παραπέμπουν στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, προκειμένου το κοινό να ενημερώνεται για τις θέσεις που υποστηρίζει.

Η ηγεσία ακούει τα αιτήματα των φορέων

Η καμπάνια θα ενταχθεί στα ειδικού χαρακτήρα «οδοιπορικά» των στελεχών και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτά που έχουν γίνει για την Υγεία στην Κρήτη, τις φυσικές καταστροφές στη Θεσσαλία, την κλιματική αλλαγή και την Πολιτική Προστασία στον Έβρο, την Παιδεία σε διάφορες περιοχές κτλ.

Στη Χαριλάου Τρικούπη αποτιμούν θετικά αυτές τις περιοδείες, καθώς επιτρέπουν στην ηγεσία του κόμματος να λαμβάνει αδιαμεσολάβητα μηνύματα από την κοινωνία, να συγκεντρώνει αιτήματα από τους κοινωνικούς φορείς, αλλά και να παρουσιάζει στους άμεσα ενδιαφερόμενους τις επεξεργασίες του.

Ιδίως η επαφή της ηγεσίας του κόμματος με θεσμικούς φορείς αρχίζει να αποκτά μεγάλη βαρύτητα, δεδομένου ότι υπάρχουν πλέον αρκετές κοινωνικές και παραγωγικές κατηγορίες πολιτών που έχουν ανοιχτά ζητήματα με την κυβέρνηση και αναζητούν εναγωνίως εκπροσώπους της αντιπολίτευσης (με την Αριστερά να παραμένει σε διαρκή αναβρασμό) προκειμένου να προωθήσουν τα αιτήματα τους.

Επιλογή θέματος που ανεβάζει τον πήχη

Προφανώς η ακρίβεια μαζί με τα παραπάνω θέματα θα αποτελέσουν και τη βασική ατζέντα του ΠΑΣΟΚ στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές. Ωστόσο, το σημαντικότερο είναι ότι η επιλογή της ακρίβειας, ως θέμα κεντρικής καμπάνιας, αντικατοπτρίζει και τη διάθεση της ηγεσίας του κόμματος να αναλάβει επιπλέον ρίσκο στην άσκηση αντιπολιτευτικής δραστηριότητας.

Και αυτό, διότι μπορεί μεν η ακρίβεια να αποτελεί το βασικό θέμα που απασχολεί την κοινωνία, αλλά ταυτόχρονα είναι και σημαντικό ψήλωμα του πήχη στην προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να μετατραπεί από το πιο ανερχόμενο φορέα της προοδευτικής αντιπολίτευσης σε πρωταγωνιστή της ευρύτερης αντιπαράθεσης.

#ΠΑΣΟΚ #ΑΚΡΙΒΕΙΑ #ΚΑΜΠΑΝΙΑ #ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΣΟΚ,pasok