Υποβρύχιο Titan: Στο «φως» προειδοποιητικό έγγραφο, ανησυχούσαν για την ασφάλεια του σκάφους

Οι New York Times «έφεραν» στη δημοσιότητα έγγραφο που είχε σταλεί το 2018 και αφορούσε την ασφάλεια του υποβρυχίου Titan.

Όπως αναφέρει και δημοσίευμα του Guardian, το έγγραφο αναφέρεται στην ασφάλεια του υποβρύχιου σκάφους.

Η αποστολή στην οποία υποβλήθηκε το υποβρύχιο Titan και το πλήρωμά του ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες

του κλάδου και πρώην επιβάτες.

Αλλά ενώ είναι πολύ νωρίς για να πούμε τι συνέβη στο πλοίο, οι ειδικοί έχουν εγείρει ερωτήματα σχετικά με το αν ακολουθήθηκαν όλα τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.

Ο Στόκτον Ρας, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της OceanGate - δημιουργός του Titan- είναι μεταξύ των αγνοουμένων.

Ο Ρας ως μηχανικός δήλωσε ότι υπήρχαν πολλά καινοτόμα χαρακτηριστικά ασφαλείας στο πλοίο.

Παρά ταύτα, υπήρχαν κίνδυνοι για τους επιβάτες.

{https://twitter.com/nytimes/status/1671241534979678208?}

Την Τρίτη, οι New York Times δημοσίευσαν μια επιστολή προειδοποιώντας τον Ράς για πιθανά καταστροφικά προβλήματα με το Titan.

Η Marine Technology Society, μια βιομηχανική ομάδα που αποτελείται από ωκεανολόγους μηχανικούς, τεχνολόγους, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και εκπαιδευτικούς, εξέφρασε ανησυχία σχετικά με την ανάπτυξη του Titan και τις προγραμματισμένες «Titanic Expeditions» και προειδοποίησε κατά της τρέχουσας πειραματικής προσέγγισης.

Το ζήτημα ήταν αν το σκάφος Titan θα αξιολογηθεί ανεξάρτητα από τις ρυθμιστικές αρχές του κλάδου ή από εκτιμητές κινδύνου.

Η Marine Technology Society επέκρινε την OceanGate για την έκδοση υλικού μάρκετινγκ στο οποίο αναφερόταν ότι ο σχεδιασμός του Titan θα "πληρούσε ή θα υπερέβαινε τα πρότυπα ασφαλείας DNV-GL", ενώ προφανώς δεν σκόπευε να αξιολογήσει το σκάφος από τον ίδιο οργανισμό.

Ο DNV είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός - που περιγράφεται ως ο κορυφαίος νηογνώμονας στον κόσμο για τη ναυτιλιακή βιομηχανία - ο οποίος πιστοποιεί σκάφη όπως τα υποβρύχια και εκδίδει κανονισμούς για τέτοια προϊόντα.

Στην περίπτωση σκαφών όπως το Titan, η διαδικασία ταξινόμησης του DNV εξετάζει κατά πόσον ακολουθήθηκαν "διεθνώς αναγνωρισμένοι κανόνες" και περιλαμβάνει επιθεωρήσεις κατά τη φάση της κατασκευής και της λειτουργίας.

Στην επιστολή της, η Marine Technology Society έγραψε: "Σας συνιστούμε να καθιερώσετε τουλάχιστον ένα πρόγραμμα δοκιμών πρωτοτύπων που θα ελέγχεται και θα παρακολουθείται από την DNV-GL".

Εκπρόσωπος της OceanGate αρνήθηκε να σχολιάσει την επιστολή του 2018 όταν τον προσέγγισαν οι New York Times.

#ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ #ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ #TITAN #ΕΓΓΡΑΦΟ #ΑΣΦΑΛΕΙΑ #ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Υποβρύχιο Titan,ypovrychio Titan