"Εκτός La Liga η Μπαρτσελόνα σε περίπτωση που ανεξαρτητοποιηθεί η Καταλονία"

Ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο η Μπαρτσελόνα να μην αγωνίζεται στη La Liga, σε περίπτωση που η Καταλονία ανεξαρτητοποιηθεί από την Ισπανίά

Μάλιστα, όπως δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της La Liga Χαβιέρ Τεμπάς στο ραδιόφωνο El Transistor, αυτό δεν θα ισχύει μόνο για την Μπαρτσελόνα αλλά και για όλους τους συλλόγους της Καταλονίας.

«Αν υπάρξει ανεξαρτησία

της Καταλονίας, ο νόμος του αθλητισμού είναι πολύ σαφής και επιτρέπει στη LaLiga να παίζουν μόνο ισπανικές ομάδες. Η μόνη ειδική περίπτωση είναι αυτή της Ανδόρας, η οποία μπορεί, επειδή το επιτρέπει ο αθλητικός νόμος. Για κάθε ομάδα είναι πολύ δύσκολο να αγωνιστεί σε ένα διεθνές πρωτάθλημα εάν αποχωρήσει μονομερώς από ένα κράτος», είπε ο Τεμπάς.

«Καμία καταλανική ομάδα δεν θα παίξει στο ισπανικό πρωτάθλημα, σε περίπτωση που προχωρήσει η διαδικασία της ανεξαρτησίας. Δεν καταλαβαίνω την Ισπανία χωρίς Καταλονία και η Καταλονία είναι Ισπανία. Όταν ο Ζεράρντ Εστέβα, πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής Καταλονίας, είπε πρόσφατα πόσο τυχερή ήταν η Μπαρτσελόνα που θα είναι σε θέση να επιλέξει για να παίξει σε δύο πρωταθλήματα, δεν ξέρω αν το είπε αργά το βράδυ ή αν ήθελε να κοροϊδεύσει όλους τους Καταλανούς, αλλά θα του πω ότι ο σύλλογος δεν μπορεί να επιλέξει πού να παίξει, αν προχωρήσει η διαδικασία της ανεξαρτησίας.

Σε τέτοια περίπτωση, οι σύλλογοι από την Καταλονία δεν θα μπορούν να αγωνιστούν στην Laliga. Η Μπαρτσελόνα δεν θα είναι πλέον ένας μεγάλος σύλλογος στην Ευρώπη».

Keywords
Τυχαία Θέματα