Εθνική Ελλάδος: Στην Κύπρο απόψε για τη νίκη με το βλέμμα στη Βοσνία

Στη μάχη για το δρόμο προς το Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018 ρίχνεται απόψε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία αντιμετωπίζει την Κύπρο στις 21:45 (ΣΚΑΙ, COSMΟΤΕ Sport 1).

Ο Μίκαελ Σκίμπε υπολογίζει μετά από καιρό τον Κώστα Μήτρογλου, με τον Τάσο Δώνη να έχει τεθεί νοκ άουτ από τις προσεχείς αναμετρήσεις με Κύπρο

και Γιβραλτάρ.

Το μυαλό, ωστόσο, βρίσκεται στη Ζένιτσα, όπου στις 7 το απόγευμα η Βοσνία θα φιλοξενήσει το Βέλγιο και αν δεν νικήσει, θα ανοίξει διάπλατα τον δρόμο στην Εθνική Ελλάδος για τη δεύτερη θέση.

Οι Βόσνιοι έχουν 14 πόντους (τελευταία αγωνιστική παίζουν εκτός με την αδιάφορη κι αδύναμη Εσθονία), έναν περισσότερο από την Εθνική μας που πρέπει απαραιτήτως να πάρει τα δύο εναπομείναντα ματς, σήμερα στην Κύπρο και την Τρίτη στην Αθήνα με το Γιβραλτάρ.

Πάντως, ακόμη και δεύτερη να έρθει η Εθνική, δεν είναι βέβαιο πως θα παίξει στα μπαράζ για την πρόκριση του Μουντιάλ.

Από τις εννιά ομάδες που θα τερματίσουν δεύτερες στους ομίλους τους, η μία θα μείνει εκτός της συνέχειας. Κι αυτό ορίζεται από μια ειδική βαθμολογία μεταξύ των δεύτερων ομάδων, όπου αφαιρούνται οι βαθμοί που αποκτήθηκαν από την εκάστοτε ουραγό του κάθε ομίλου.

Για να ξεπεράσει η Εθνική τη Βοσνία θα πρέπει να φτάσει τους 19 βαθμούς, που όμως για την ειδική κατάταξη της ΟΥΕΦΑ είναι 13, καθώς θα αφαιρεθούν οι δύο νίκες από το Γιβραλτάρ.

Αυτή τη στιγμή οι περισσότερες ομάδες έχουν μεγαλύτερη συγκομιδή, οπότε η Εθνική κινδυνεύει να αποκλειστεί, ακόμη κι αν τερματίσει δεύτερη στον όμιλό της.

Keywords
Τυχαία Θέματα