Άγονος ο διαγωνισμός για τα 100 ηλεκτρικά λεωφορεία, ελάχιστης αυτονομίας 135 χλμ. Απορρίφθηκε η BYD στην τεχνική αξιολόγηση

Άγονος κατέστη ο διαγωνισμός του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τα 100 ηλεκτρικά λεωφορεία 12 μέτρων, ελάχιστης αυτονομίας 135 χλμ. και αρχικού προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ.

Σε αυτόν τον διαγωνισμό, η BYD, η οποία αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από την «Π. Πετρόπουλος», αποτελούσε

τη μοναδική διεκδικήτρια, ωστόσο η Επιτροπή Αξιολόγησης του διαγωνισμού αποφάσισε την απόρριψη της τεχνικής προσφοράς της, με αποτέλεσμα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να αποφασίσει την επίσημη ακύρωση του διαγωνισμού.

Έως και σήμερα, τα δεδομένα για την προμήθεια νέων λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι τα ακόλουθα:

Υπογράφηκε η σύμβαση με τη YUTONG για την προμήθεια 250 ηλεκτρικών λεωφορείων 12 μ. και ελάχιστης αυτονομίας 180 χλμ.

Η Industria Italiana Autobus έχει ανακηρυχθεί ανάδοχος για την προμήθεια 200 λεωφορείων, 12 μ., CNG EURO VΙ (συμπιεσμένου φυσικού αερίου CNG EURO VI).

H Iveco France έχει ανακηρυχθεί ανάδοχος για την προμήθεια 100 αρθρωτών αστικών οχημάτων, 18 μέτρων, συμπιεσμένου φυσικού αερίου CNG, κατηγορίας EURO VI.

Φ. Φωτ. 

Το άρθρο Άγονος ο διαγωνισμός για τα 100 ηλεκτρικά λεωφορεία, ελάχιστης αυτονομίας 135 χλμ. Απορρίφθηκε η BYD στην τεχνική αξιολόγηση εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
agonos-o-diagonismos-gia-ta-100-ilektrika-leoforeia-elachistis-aftonomias-135-chlm-aporrifthike-i-byd-stin-techniki-axiologisi.htm
Τυχαία Θέματα