Άνοδο εσόδων 30,5% σημείωσε η Courier Center, πραγματοποιήθηκε και ΑΜΚ

Άνοδο εσόδων σημείωσε η Courier Center το 2021, η οποία – σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση – εξαγοράστηκε πέρσι από τον Όμιλο Μαρινάκη.

Όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις του 2021 που δημοσιεύτηκαν πριν από λίγες ημέρες, ο κύκλος εργασιών της Courier Center ανήλθε στα 5,73 εκατ. ευρώ έναντι 4,39 εκατ. ευρώ το 2020, παρουσιάζοντας άνοδο σχεδόν 30,5% (το 2019, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 3,5 εκατ.).

Ωστόσο, το αποτέλεσμα της χρήσης προ φόρων υπήρξε ζημιογόνο, με τις ζημιές να ανέρχονται στα 1,61 εκατ. ευρώ, έναντι

κερδών 0,13 εκατ. ευρώ το 2020, με την εταιρεία να προχωρά σε ΑΜΚ.

«Η εταιρεία συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου και αποσκοπεί στην αύξηση των εργασιών της κατά τη χρήση του 2022 και την επιστροφή στην κερδοφορία. Η διοίκηση της εταιρείας θεωρεί ως το μεγαλύτερο κίνδυνο το ασταθές οικονομικό περιβάλλον τόσο της χώρας, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο από την ενεργειακή κρίση και την αύξηση του πληθωρισμού», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στον ισολογισμό του 2021.

Σύμφωνα με διαδικτυακή ανάρτησή της, η Courier Center παραδίδει περισσότερα από 21.500 δέματα την ημέρα, εμπλουτίζοντας το δίκτυο καταστημάτων / συνεργατών της.

Βάσει του κύκλου εργασιών, η Courier Center καταλαμβάνει την 6η θέση της εγχώριας αγοράς ταχυμεταφορών, πίσω από τις ACS, Γενική Ταχυδρομική, ΕΛΤΑ Courier, Speedex και Easy Mail.

Φώτης Φωτεινός 

Το άρθρο Άνοδο εσόδων 30,5% σημείωσε η Courier Center, πραγματοποιήθηκε και ΑΜΚ εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα