Διαδραστική σελίδα με την «ανατομία» των έργων που υλοποιήθηκαν μέσω του CEF Transport

Μια διαδραστική ιστοσελίδα, όπου παρουσιάζεται η συμβολή του μηχανισμού «Connecting Europe Facility» (CEF) για το «πρασίνισμα» και την απανθρακοποίηση του τομέα των μεταφορών, παρουσιάζει το CINEA.

Να σημειωθεί ότι, η ιστοσελίδα «Greener Transport Infrastructure for Europe» αποτελεί μία από τις δράσεις του 2024 για τον εορτασμό των 10των “γενεθλίων” του CEF.

Η ιστοσελίδα παρουσιάζει πληροφορίες, εικόνες, δεδομένα και διαδραστικούς χάρτες όπου οι χρήστες μπορούν να ενημερωθούν για έργα που υλοποιήθηκαν στην

Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2014 μέχρι σήμερα.

Τα έργα εστιάζουν στις σιδηροδρομικές μεταφορές και το ERTMS, τις εσωτερικές πλωτές οδούς, τα λιμάνια και τα εναλλακτικά καύσιμα με γενικό στόχο να δείξουν «πώς οι επενδύσεις της ΕΕ όλα αυτά τα χρόνια έχουν θετικό αντίκτυπο στα δίκτυα μεταφορών της ηπείρου, αποφέροντας συγκεκριμένα οφέλη για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες», σύμφωνα με το CINEA.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Μηχανισμός «Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF) αποτελεί βασικό χρηματοδοτικό “εργαλείο” της ΕΕ για την υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και σημαντικό παράγοντας για την επίτευξη των στόχων της ΕΕ για την απανθρακοποίηση ως το 2030 και το 2050.

Επίσης, ο προϋπολογισμός για το CEF Transport από το 2014 και μέχρι το 2027 είναι σχεδόν 50 δισ. ευρώ.

Το άρθρο Διαδραστική σελίδα με την «ανατομία» των έργων που υλοποιήθηκαν μέσω του CEF Transport εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
diadrastiki-selida-me-ton-antiktypo-ton-ergon-pou-ylopoiithikan-meso-tou-cef-transport.htm
Τυχαία Θέματα