Δημιουργείται ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα ΣΒΑΚ

Καθορίζεται η διαδικασία δημιουργίας, ανάπτυξης, λειτουργίας και συντήρησης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη

Σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργείων Υποδομών & Μεταφορών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης σκοπός της δημιουργίας της e-πλατφόρμας είναι «η καθιέρωση ενός πληροφοριακού συστήματος που εμπεριέχει την εθνική κεντρική βάση δεδομένων για την καταχώριση σε ηλεκτρονική μορφή του συνόλου των παραδοτέων και στοιχείων ενός ΣΒΑΚ,

ώστε να διευκολύνεται η εξέτασή τους και η παρακολούθηση της πορείας υλοποίησής τους, καθώς και λειτουργίες που εξυπηρετούν τη διαμόρφωση πολιτικών για την προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας».

Παράλληλα, η πλατφόρμα θα εξυπηρετεί τον σκοπό της επικοινωνίας για ενημέρωση και ανταλλαγή εφαρμοσμένων πρακτικών υλοποίησης μέτρων ΣΒΑΚ στη χώρα μας.

Σε αυτή θα καταχωρούνται αναφορές κύκλου ΣΒΑΚ, το ΣΒΑΚ που έχει καταρτιστεί, οι εκθέσεις προόδου, το επικαιροποιημένο κάθε φορά σχέδιο δράσης και κάθε είδους πληροφορία ή στοιχεία σχετικά με το ΣΒΑΚ.

Επίσης, θα περιέχει, επιπλέον, ενδεικτικά, προτεινόμενα μέτρα για την εξυπηρέτηση των σκοπών του ΣΒΑΚ, σύστημα στόχων και δεικτών παρακολούθησης της υλοποίησης των προτεινόμενων μέτρων, εφαρμοσμένες πρακτικές υλοποίησης μέτρων και αποθετήριο πληροφοριακού υλικού.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ

Το άρθρο Δημιουργείται ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα ΣΒΑΚ εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
dimiourgeitai-ilektroniki-platforma-gia-ta-schedia-viosimis-astikis-kinitikotitas-svak.htm
Τυχαία Θέματα