«Είναι προς το συμφέρον όλων των παραχωρησιούχων τα ηλεκτρονικά διόδια», υποστήριξε ο Χρ. Σπίρτζης

«Είναι προς το συμφέρον όλων των παραχωρησιούχων τα ηλεκτρονικά διόδια», υποστήριξε ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης, στο περιθώριο της εκδήλωσης για το πρώτο δοκιμαστικό σιδηροδρομικό δρομολόγιο στη νέα γραμμή Τιθορέα – Λιανοκλάδι.

«Η διαβούλευση με τους παραχωρησιούχους θα είναι fast track», υπογράμμισε ο υπουργός Μεταφορών, ο οποίος επανέλαβε – σε σχετική ερώτηση – ότι θα «ξηλωθούν» οι μετωπικοί σταθμοί διοδίων.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου, το υφιστάμενο

σήμερα καθεστώς διοδίων θα αντικατασταθεί από πλήρες Σύστημα Ηλεκτρονικών Διοδίων αδιάλειπτης ροής (free – flow), με το οποίο θα γίνεται ηλεκτρονικά και αναλογικά η χρέωση της διανυθείσας απόστασης και μόνο, με εξαιρέσεις την Αττική Οδό, τη Γέφυρα Ρίου Αντιρίου και τη Ζεύξη Πρέβεζας – Ακτίου, στις οποίες όμως – επίσης – θα γίνεται ηλεκτρονικά η χρέωση του διoδίου τέλους.

Από την πλευρά τους, οι παραχωρησιούχοι, εάν και τάσσονται υπέρ των ηλεκτρονικών – αναλογικών διοδίων, διατηρούν επιφυλάξεις γύρω από τους σχεδιασμούς του υπουργείου Μεταφορών.

Φ. Φωτ.

The post «Είναι προς το συμφέρον όλων των παραχωρησιούχων τα ηλεκτρονικά διόδια», υποστήριξε ο Χρ. Σπίρτζης appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα