Λιμάνι Καβάλας: Μετά την υπογραφή της σύμβασης, οι πιθανές «ανατροπές»

Θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την υπο-παραχώρηση του λιμένα «Φίλιππος Β’» της Καβάλας;

Θα υπογραφεί η σύμβαση ή θα ακυρωθεί ο διαγωνισμός, παρόλο που υπάρχει προσωρινός ανάδοχος;

Όπως όλα δείχνουν και ύστερα από τη νέα απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου (το ΕΚ ανακάλεσε προηγούμενη απόφασή του που εξέδωσε τον Απρίλιο), φαίνεται ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία.

Το ΤΑΙΠΕΔ θα υπογράψει τη σύμβαση υπο-παραχώρησης του λιμένα με το σχήμα που πλειοδότησε στον σχετικό διαγωνισμό, το «International Port Investments

Kavala».

Το σχήμα αυτό αποτελείται από τις εταιρείες Black Summit Financial Group, EFA Group και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Σύμφωνα με παλαιότερη ενημέρωση από το Ταμείο, το οικονομικό αντάλλαγμα για την υπο-παραχώρηση ανέρχεται περίπου σε 33,9 εκατ. ευρώ, σε όρους ονομαστικής αξίας.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της υπο-παραχώρησης, ο υπο-παραχωρησιούχος καλείται να υλοποιήσει επενδύσεις της τάξης των 36 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και δαπανών βαριάς συντήρησης.

Με αυτό ακριβώς το σχήμα, το ΤΑΙΠΕΔ, εκτός εάν σημειωθεί ολική ανατροπή συμπεριφοράς από πλευράς του αναδόχου, θα υπογράψει τη σύμβαση της υπο-παραχώρησης.

Ωστόσο, όπως φημολογείται έντονα στη ναυτιλιακή αγορά, ο ανάδοχος του λιμένα Καβάλας θα αλλάξει.

Και το metaforespress.gr έχει γίνει αποδέκτης πληροφοριών ότι η Black Summit Financial Group ενδέχεται να μειώσει το ποσοστό της ή και αποχωρήσει.

Σημειώνεται ότι η Black Summit Financial Group συμμετείχε στο κοινοπρακτικό σχήμα International Port Investments Alexandroupolis μαζί με EUROPORTS, EFA GROUP και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, το οποίο διεκδίκησε – μέχρι τέλους – την Αλεξανδρούπολη.

Το σχήμα αυτό κατέθεσε δεσμευτική προσφορά, αλλά ο διαγωνισμός τελικά ακυρώθηκε, έπειτα από απόφαση της κυβέρνησης να μείνει η Αλεξανδρούπολη υπό δημόσιο έλεγχο.

Μήπως, το ένα «συμπαρέσυρε» το άλλο;

Το άρθρο Λιμάνι Καβάλας: Μετά την υπογραφή της σύμβασης, οι πιθανές «ανατροπές» εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
limani-kavalas-meta-tin-ypografi-tis-symvasis-oi-pithanes-anatropes.htm
Τυχαία Θέματα