Ο διαγωνισμός για την Αττική Οδό ολοκληρώθηκε, αλλά οι «μνηστήρες» ίσως πληθύνουν

Ο διαγωνισμός για την Αττική Οδό ολοκληρώθηκε, αλλά οι «μνηστήρες» ίσως πληθύνουν.

Όπως είναι γνωστό, ανάδοχος έχει ανακηρυχθεί η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Δεύτερη στον πλειοδοτικό διαγωνισμό ανακηρύχθηκε η κοινοπραξία Vinci – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.

Χθες, στο περιθώριο της εκδήλωσης παράδοσης τμημάτων του Ε-65, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Γιώργος Περιστέρης ανέφερε ότι η εταιρεία

έχει δεχθεί κρούσεις, από άλλες εταιρείες, για την εισαγωγή τους στο μετοχικό σχήμα που θα εκμεταλλευτεί τη νέα παραχώρηση του αυτοκινητόδρομου.

Εάν και δεν τις αποκάλυψε, υπογράμμισε ότι «δεν έχει ληφθεί ακόμη κάποια απόφαση». Πάντως, δεν φάνηκε ιδιαίτερα “ζεστός” σε μια τέτοια προοπτική. 

Σύμφωνα με αναλυτές της κατασκευαστικής αγοράς, «φαντάζει πιθανό, κάποιος πολυεθνικός όμιλος να έχει υποβάλει σχετική πρόταση».

Με τι αντίτιμο; «Πέρα από το όποιο χρηματικό αντίτιμο, ίσως τη σύσταση κοινοπραξίας για έργα στο εξωτερικό», σχολίασε ο ίδιος αναλυτής.  

Όσον αφορά τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού προς Λαύριο, Ραφήνα και Λ. Βουλιαγμένης και την «Πρότυπη Πρόταση» που έχει κατατεθεί στο υπουργείο Υποδομών από την κοινοπραξία των ΓΕΚ Τέρνα – Άκτωρ Παραχωρήσεις – Άβαξ, ο κ. Περιστέρης επισήμανε ότι «δεν παρατηρεί κινητικότητα από την πλευρά της κυβέρνησης», σημειώνοντας ότι χρειάζονται παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στην Αθήνα.

Για τον ΒΟΑΚ και το μεσαίο τμήμα (Ηράκλειο – Χανιά) εμφανίστηκε προβληματισμένος για τις προσφυγές όσον αφορά τη χάραξη, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει το πότε θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση, ενώ για το αεροδρόμιο στο Καστέλι εκτίμησε ότι θα ολοκληρωθεί το 2026.

Τέλος, για τη «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Παραχωρήσεις» τόνισε ότι εξετάζονται διάφορα σενάρια, χωρίς να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του υποστήριξε ότι είναι σημαντικές οι οφειλές του δημοσίου προς τους κατασκευαστές.  

Το άρθρο Ο διαγωνισμός για την Αττική Οδό ολοκληρώθηκε, αλλά οι «μνηστήρες» ίσως πληθύνουν εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
o-diagonismos-gia-tin-attiki-odo-oloklirothike-alla-oi-mnistires-isos-plithynoun.htm
Τυχαία Θέματα