Παραπομπή Δανίας στο Ευρωδικαστήριο για την παροχή υπηρεσιών ενδομεταφορών με πούλμαν και λεωφορεία

Η Κομισιόν αποφάσισε να παραπέμψει τη Δανία [INFR(2021)2072] στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω έλλειψης συμμόρφωσης με τις υποχρεώσεις που υπέχει δυνάμει του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1073/2009.

Ο εν λόγω κανονισμός παρέχει ορισμό των ενδομεταφορών σύμφωνα με τον οποίο οι ενωσιακοί μεταφορείς είναι ελεύθεροι να παρέχουν προσωρινά έκτακτες οδικές μεταφορές επιβατών σε κράτη-μέλη άλλα από το κράτος-μέλος εγκατάστασης, υπό τη μόνη προϋπόθεση να είναι κάτοχοι άδειας σε επίπεδο ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

θεωρεί ότι η δανική ερμηνεία της συγκεκριμένης διάταξης -η οποία περιορίζει αυστηρά τις εν λόγω ενδομεταφορές σε επτά συνεχόμενες ημέρες μηνιαίως- δεν επιτρέπει την εκτέλεση μεγάλου αριθμού μεταφορών στο έδαφος της Δανίας, παρά τον σαφή προσωρινό χαρακτήρα τους.

Η εν λόγω παραπομπή στο Δικαστήριο της ΕΕ αποτελεί το επόμενο βήμα της διαδικασίας επί παραβάσει που κίνησε η Επιτροπή τον Ιούνιο του 2021 κατά της Δανίας με την αποστολή προειδοποιητικής επιστολής.

Δεδομένου ότι οι δανικές Αρχές δεν απάντησαν επαρκώς στις ανησυχίες της Κομισιόν αναφορικά με την ερμηνεία της έννοιας «σε προσωρινή βάση» και δεν περιλάμβαναν καμία δέσμευση για την άρση της ασυμβατότητας, η Επιτροπή απέστειλε αιτιολογημένη γνώμη τον Μάιο του 2022 και πλέον παραπέμπει την υπόθεση στο Δικαστήριο της ΕΕ.

Το άρθρο Παραπομπή Δανίας στο Ευρωδικαστήριο για την παροχή υπηρεσιών ενδομεταφορών με πούλμαν και λεωφορεία εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα