Σε Ελβετία, Αυστρία, Γερμανία και Ολλανδία οι καλύτεροι σιδηροδρομικοί σταθμοί της Ευρώπης

Δημοσιεύθηκε ο 4ος ετήσιος Ευρωπαϊκός Δείκτης Σιδηροδρομικών Σταθμών, ο οποίος αξιολογεί τους 50 σημαντικότερους σταθμούς της Γηραιάς Ηπείρου.

Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη

Σύμφωνα με το Consumer Choice Center, διαπιστώθηκε ότι οι κύριοι σταθμοί σε Ζυρίχη, Βιέννη και Βερολίνο προσφέρουν τις καλύτερες συνθήκες για τους ταξιδιώτες στην Ευρώπη.

Άξιο απορίας αποτελεί το γεγονός ότι, παρά τις εξαιρετικές επιδόσεις της Γερμανίας στο κομμάτι της οργάνωσης και λειτουργίας του σιδηροδρομικού της δικτύου και εν γένει των σιδηροδρομικών

μεταφορών, οι 5 χειρότεροι σταθμοί βρίσκονται στην εν λόγω χώρα.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς της έρευνας, «τόσο η συνέχεια όσο και ο μετασχηματισμός περιγράφουν την κατάσταση των σιδηροδρομικών σταθμών εφέτος. Μερικοί από τους ισχυρότερους “παίκτες” από προηγούμενους δείκτες συνεχίζουν να βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης – η Ζυρίχη παραμένει No1 και το Berlin Central βρίσκεται στην 3η θέση.

Στον αντίποδα, όμως, η κατάταξη έχει αλλάξει ριζικά από την τελευταία μας έρευνα. Ο κεντρικός σταθμός της Βιέννης βρίσκεται τώρα στη 2η θέση. Ο σταθμός στη Βέρνη (Ελβετία) είναι από κοινού 3ος με το Berlin Central. Ο σταθμός Meidling (Αυστρία) –μια ακόμη νέα προσθήκη- είναι από κοινού 10ος με τον σταθμό Oslo Central.

Από τη 2η θέση ο σταθμός στο Μόναχο έπεσε στην 22η θέση. Επίσης, λόγω του χαμηλού αριθμού επιβατών (18.995.020 επιβάτες έως το 2022), το St. Pancras International στο Λονδίνο δεν κατάφερε να μπει στους 50 κορυφαίους σταθμούς».

Επίσης, τονίζεται ότι δεν βρέθηκαν επαρκείς πληροφορίες για τον σταθμό Kyiv-Pasazhyrskyi στην Ουκρανία, με τους συγγραφείς να τονίζουν ότι επιδεικνύεται ανθεκτικότητα από τους ουκρανικούς σιδηροδρόμους απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα, καθώς το 85% των τρένων “έτρεξαν” στην ώρα τους το 2022 παρότι δέχονταν βομβαρδισμούς).

Το άρθρο Σε Ελβετία, Αυστρία, Γερμανία και Ολλανδία οι καλύτεροι σιδηροδρομικοί σταθμοί της Ευρώπης εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
se-elvetia-afstria-germania-kai-ollandia-oi-kalyteroi-sidirodromikoi-stathmoi-tis-evropis-symfona-me-erevna.htm
Τυχαία Θέματα