Στ. Βλάχος, ALSTOM: Τα τρένα υδρογόνου γίνονται δημοφιλή στην Ευρώπη

Στην άνοδο της ζήτησης για σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, καθώς αυξάνεται η αστικοποίηση και πολλαπλασιάζονται οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ALSTOM Ελλάδος, Σταύρος Βλάχος στη διάρκεια του 4ου Συνεδρίου Υποδομών & Μεταφορών – ITC 2021 που συνδιοργάνωσαν το metaforespress.gr και το ypodomes.com στο ΜΕΓΑΡΟ – Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Όπως

υπογράμμισε, η ανταπόκριση στις προκλήσεις της κινητικότητας γίνεται μέσω της ψηφιοποίησης. Κατά αυτό τον τρόπο, όπως τόνισε, επιτυγχάνονται:

Εξασφάλιση μεγάλου όγκου κυκλοφορίας χωρίς ανάγκη επέκτασης του αποτυπώματος της υποδομής, ένα απρόσκοπτο ταξίδι για τους επιβάτες από την αφετηρία έως το προορισμό και αύξηση της αξίας της επιχειρηματικής βιωσιμότητας του συγκοινωνιακού φορέα διαχείρισης και λειτουργίας.

*Η ομιλία του Σ. Βλάχου από το 4:01:15

Στη συνέχεια, ο κ. Βλάχος παρουσίασε τις λύσεις ψηφιακής κινητικότητας της ALSTOM, με έμφαση στον σιδηρόδρομο τα τρένα υδρογόνου.

Όπως υποστήριξε, αυτή η τεχνολογία χωρίς εκπομπές ρύπων γίνεται πλέον όλο και πιο δημοφιλής στην Ευρώπη, φέρνοντας ως παράδειγμα χώρες, όπως η Ιταλία, η Γερμανία και η Γαλλία.

Για παράδειγμα, στη Γερμανία τα πρώτα τρένα της σειράς υδρογόνου θα λειτουργούν τακτικά από το 2022.

The post Στ. Βλάχος, ALSTOM: Τα τρένα υδρογόνου γίνονται δημοφιλή στην Ευρώπη appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα