Ένας ιός που αγαπάει την μουσική και τα πρόστιμα

Διάβασα μόλις μια είδηση πως οι αρμόδιες αρχές έκλεισαν κάποια επιχείρηση και επέβαλαν στον επιχειρηματία πρόστιμο 2000 ευρώ επειδή στο κατάστημά του παιζόταν μουσική.

Μάλιστα. Η μουσική, όποια και να είναι αυτή, τρέφει αυτόν τον συγκεκριμένο ιό, και οι επιστήμονες έκριναν οτι όσο εμείς τον τρέφουμε με μουσικές , τόσο αυτός μας…κολλάει και δεν θα μας αφήσει ήσυχους στους αιώνες των αιώνων.

Ολοι αυτοί οι απείθαρχοι μουσικόφιλοι ανά την επικράτεια που τους αρέσει ο Μπράμς, παραδείγματος χάριν,

ή θα απαρνηθούν τις μουσικές τους προτιμήσεις ή θα τρώνε πρόστιμο μέχρι να το καταλάβουν.

Μάλιστα. Να το καταλάβουν, να το εμπεδώσουν δηλαδή από τίς απειράριθμες φορές που το επαναλαμβάνουν όλα τα κανάλια τελος πάντων και να μη ζητάνε καλά και σώνει να τους αποδείξει κάποιος με αδιάσειστα στοιχεία οτι όντως η μουσική μας φέρνει πιό κοντά στον ιό.

Σου λένε τα κανάλια οτι ο κοινός νούς λέει πως ένας ιός, όσο περισσότερο ανοίγεις το στόμα σου τόσο ευκολότερα εκτοξεύεται και μεταδίδεται. Τώρα αν η μουσική ακούγεται από τα ηχεία δεν έχει να κάνει διότι ο ιός βρίσκει τον τρόπο και μεταδίδεται και.. ηλεκτρονικά..

Πόση άλλη πλύση εγκεφάλου να μας κάνουν και τα δελτία. Ελεος. Αναρχικοί, απειθάρχητοι και ανεκπαίδευτοι θα μείνουμε όσα πρόστιμα και να φάμε όσα δελτία ειδήσεων με φέρετρα, σύριγγες και μονάδες εντατικής κι αν μας μοστράρουν καθημερινά.

Το πρόστιμο μόνο θα μας λυγίσει, είναι η κορυφαία απελπισμένη προσπάθεια για να πεισθούν οι αρνητές κάθε γελοίας και τραγελαφικής και αδιέξοδης κατάστασης σαν αυτή που ζούμε. Καθημερινά λαμβάνονται μέτρα και επίμετρα και αντίμετρα που είναι ασύλληπτης αντίφασης μεταξύ τους κι ο καθένας μας πρέπει να υποκύπτει γιατί υπάρχει η Δαμόκλειος σπάθη του πρόστιμου.

Ετσι, για να καταλάβουμε σε ποιά Δημοκρατική Ελλάδα ζούμε όπου αν έχεις διαφορετική γνώμη και αντίληψη των γεγονότων από αυτή που καθημερινά και φορτικά και επανειλημμένα δείχνουν τα δελτία, στιγματίστηκες, καταδιώχτηκες, χάθηκες. Δεν υπάρχεις.

Σού κλείνουν το μαγαζί, σε βάζουν σε διαθεσιμότητα, δεν μπορείς να πάς πουθενά χωρίς διαπιστευτήρια και κωδικούς, πληρώνεις για να πάρεις την ανάσα σου, υπάρχεις μόνο για να σε φορολογούν (εκεί δεν γίνονται διακρίσεις , για να λέμε και την αλήθεια, εκεί εξομοιώνεσαι με του υπόλοιπους)..

Γράφω όλα αυτά με αφορμή αυτή την είδηση που διάβασα σε εφημερίδα. Και αναρρωτιέμαι: Αν βρεθούμε σε ένα κατάστημα που έχει κλειστή τη μουσική αλλά η παρέα μας θέλει να τραγουδήσει, έτσι για το κέφι της, τί θα γίνει; Θα μας επιβληθεί πρόστιμο, θα κλείσουν το κατάστημα, θα μας πάνε μέσα; Υποθέτω πως με αυτή την ερώτηση δίνω ιδέες, αλλά ελπίζω να μην έρθουν με πέτσινα φίμωτρα για τιμωρία !

Είναι άραγε τόσο ισχυρή η οικονομία μας που έχουμε την πολυτέλεια να κλείνουμε μαγαζιά και να περιορίζουμε την κίνηση μέχρι ασφυξίας σε ό,τι πάει να πάρει τα επάνω του, όπως ο λίγος τουρισμός που μας έμεινε, η πενιχρή κατανάλωση στα καταστήματα που δεινοπαθούν τρίτη χρονιά φέτος;

Πώς θα πληρωθούν τα έξοδα και οι φόροι, τα δάνεια και οι υποχρεώσεις που τρέχουν; Μήπως το παρατραβάμε και καταστρέφουμε αντί να περισώσουμε αυτά που έχουμε; Μήπως καταφέρνουμε το αντίθετο απ’ότι επιδιώκουμε με όλα αυτά τα αναπόδεικτης αποτελεσματικότητας μέτρα ; Μήπως έχουμε χάσει τη μπάλα; Η μήπως έχουμε χάσει εντελώς το μέτρο και πελαγοδρομούμε;

Νομίζω πως χρειάζεται μια υπενθύμιση σ’αυτούς που αποφασίζουν : ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ, κύριοι, και άλλη μία σε αυτούς που υπερθεματίζουν: ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ…Ως πού θα το φτάσετε;

Γράφει η Θεοδοσία Κατριτζιδάκη

The post Ένας ιός που αγαπάει την μουσική και τα πρόστιμα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα