Φεστιβάλ εναλλακτικού τουρισμού ετοιμάζει ο δήμος Χανίων – Πλήθος επαγγελματιών στην πρώτη σύσκεψη | Video+Photos

| Video+Photos

Με ονομασία “260 kMemories” και σλόγκαν “Crete-Alternative Experience”, ο δήμος Χανίων σχεδιάζει να διοργανώσει τριήμερο φεστιβάλ εναλλακτικού τουρισμού στις αρχές Μαΐου. Σε ξηρά, αέρα και θάλασσα, από την πεζοπορία ως το paragliding και τις πάσης φύσεως θαλάσσιες δραστηριότητες, ο επισκέπτης των Χανίων έχει μεν πλήθος επιλογών, η προβολή τους ωστόσο θα πρέπει να γίνει συλλογικά και όχι μεμονωμένα, ειπώθηκε σε σύσκεψη στο δημαρχείο Χανίων το απόγευμα της Δευτέρας. Δεκάδες επαγγελματίες

που ασχολούνται με τον εναλλακτικό τουρισμό βρέθηκαν εκεί και έδειξαν, στην πλειοψηφία τους, να βλέπουν με θετικό μάτι τη διενέργεια του φεστιβάλ, αν και δεν έλειψαν παρατηρήσεις και ερωτήματα.

“Θα αναδείξει τις υπηρεσίες που παρέχονται στον επισκέπτη, ενώ θα προσφέρονται και δωρεάν actions από τις ανάλογες επιχειρήσεις. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε στο πρώτο φεστιβάλ είναι, όποιος εμπλέκεται στον τουρισμό να γνωρίζει και να μπορεί να μεταφέρει στον επισκέπτη όλες τις δυνατότητες που προσφέρονται στην περιοχή. Η πληροφορία θα πρέπει να πάει σε όλους τους ντόπιους, παράλληλα όμως θα γίνει με όλους τους tour operator, τις αεροπορικές εταιρίες, όποιον έχει να κάνει με τον πρωτογενή τουριστικό τομέα”, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νεκτάριος Ψαρουδάκης.

Οι ημερομηνίες που έχουν επιλεγεί είναι το τριήμερο 12-14 Μαΐου. Θα στηθούν περίπτερα σε υπαίθριο χώρο, τα οποία θα παρέχει ο δήμος Χανίων και η συμμετοχή για τις επιχειρήσεις θα είναι δωρεάν. Ο χώρος δεν έχει ακόμα καθοριστεί.

Την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ η πρόθεση είναι να διεξαχθεί ένα φόρουμ με θέμα τα μονοπάτια της Κρήτης και τις περιοχές Unesco. Μάλιστα, ο δήμος Χανίων θέλει να μιλήσει στο φόρουμ η πρώην υπουργός Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου. Αναμένεται να δημιουργηθεί και ιστοσελίδα, όπου θα παρουσιάζονται οι υπηρεσίες της κάθε επιχείρησης.

Από τους επαγγελματίες έγινε σειρά επισημάνσεων. Μια ιδέα που εκφράστηκε ήταν να χωριστεί σε κατηγορίες το φεστιβάλ, για παράδειγμα, ανάλογα με το αν η δραστηριότητα είναι σε ξηρά, θάλασσα ή αέρα. Τονίστηκε ότι η όποια ιστοσελίδα δημιουργηθεί, θα πρέπει να είναι γρήγορη και σε πολλές γλώσσες, καθώς θα είναι η “βιτρίνα” που θα βλέπουν άνθρωποι στο εξωτερικό. Ζήτημα τέθηκε επίσης για τις ημερομηνίες και το τί θα συμβεί αν συμπέσουν με τις εκλογές.

Αποσαφηνίστηκε επίσης πως η διοργάνωση θα γίνει από το τμήμα τουρισμού του δήμου και δεν θα ανατεθεί σε ιδιώτη.

Η ονομασία “260 kMemories” προέρχεται από το μήκος της Κρήτης απ’ άκρη σ΄άκρη, σε συνδυασμό με τις αναμνήσεις που συνυφαίνονται στη χιλιομετρική απόσταση (km).

Ο κ. Ψαρουδάκης τόνισε πως στόχος είναι το φεστιβάλ να καθιερωθεί και πως θα ενημερωθούν για να παραβρεθούν σε αυτό, τουριστικά γραφεία, tour operator, διαχειριστές αεροδρομίων, ζητώντας όμως ταυτόχρονα και από τους συμμετέχοντες να το προωθήσουν μέσω των δικών τους επαγγελματικών επαφών.

Στο περιθώριο της συζήτησης έγινε γνωστό ότι ο δήμος Χανίων θα συμμετάσχει το επόμενο χρονικό διάστημα σε τουριστική έκθεση στη Βαρσοβία, αλλά και σε έκθεση γαμήλιου τουρισμού στην Αγγλία, ενώ ετοιμάζει για φέτος διαδικτυακές καμπάνιες και fun trips.

Μέχρι τις 5 Απριλίου μπορεί κανείς να δηλώσει συμμετοχή στο φεστιβάλ “260 kMemories”, επικοινωνώντας με το τμήμα τουρισμού του δήμου Χανίων. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά η κάθε επιχείρηση θα πρέπει να προσφέρει κάποιο προϊόν ή υπηρεσία που θα χορηγηθούν στους επισκέπτες.

zarpanews.gr

The post Φεστιβάλ εναλλακτικού τουρισμού ετοιμάζει ο δήμος Χανίων – Πλήθος επαγγελματιών στην πρώτη σύσκεψη | Video+Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φεστιβάλ, Χανίων – Πλήθος, | Video+Photos,festival, chanion – plithos, | Video+Photos