Ο επιθετικός από την Κρήτη που τα “σπάει”… Παγκόσμιος Γιακουμάκης!

Παγκόσμια απήχηση λαμβάνουν οι επιδόσεις του Γιώργου Γιακουμάκη στο ολλανδικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Φένλο. Ο Κρητικός επιθετικός αναδεικνύεται μάλιστα για τον Ιανουάριο ως ο κορυφαίος σε όλο τον κόσμο βάσει των τερμάτων και των επιδόσεων που σημείωσε!

Ειδική αναφορά στον Γιακουμάκη ο οποίος πριν από μερικά χρόνια είναι γνωστό πως πέρασε με μεγάλη επιτυχία από τον Πλατανιά απ’ όπου πήρε και μεταγραφή στην ΑΕΚ κάνει η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS). Μάλιστα στο συγκεκριμένο

δημοσίευμα αναφέρεται ως μια πολύ σπάνια περίπτωση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά το σχετικό δημοσίευμα είναι το εξής:

«Ο Γιακουμάκης, 26 ετών Ελληνας αγωνίζεται στην Ολλανδία: πέτυχε μόνο 10 γκολ συνολικά για 3 προηγούμενες σεζόν (σε όλες τις διοργανώσεις).

Τώρα κυριαρχεί στην Eredivisie έχοντας σημειώσει 21 γκολ για την Φένλο, σχεδόν δύο φορές περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στο πρωτάθλημα.

Εντεκα από αυτά σημειώθηκαν τον Ιανουάριο, συμπεριλαμβανομένων δύο φορών από τέσσερα γκολ, εναντίον Ντεν Χαγκ (4: 1, 13 Ιανουαρίου) και Φίτεσε (επίσης 4: 1, 27 Ιανουαρίου).

Η Φένλο είναι μόλις στη 14η θέση στην Eredivisie και έχει σημειώσει συνολικά 34 γκολ στο πρωτάθλημα.

Μπορείτε εύκολα να υπολογίσετε το ποσοστό του Γιακουμάκη: έχει σκοράρει το 62% όλων των γκολ της ομάδας του.

Πολύ σπάνια περίπτωση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο».

Ο Γιακουμάκης έχει σημειώσει μέχρι στιγμής 22 συνολικά τέρματα στο ολλανδικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Φένλο, μια μικρομεσαία ομάδα, η οποία παλεύει για την παραμονή της στην κατηγορία. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής έχει ανεβάσει κατακόρυφα φυσικά τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό στερέωμα και θεωρείται δεδομένο ότι κάποια στιγμή η Φένλο θα αποκομίσει ένα πολύ μεγάλο ποσό σε περίπτωση πώλησης του. Αυτό όπως αποδεικνύεται δεν πρόκειται να γίνει νωρίτερα από το τέλος της χρονιάς, δηλαδή το προσεχές καλοκαίρι…

Zarpanews.gr – Μάκης Καρτσωνάκης

The post Ο επιθετικός από την Κρήτη που τα “σπάει”… Παγκόσμιος Γιακουμάκης! appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα