Ψάχνετε σπίτι στα Χανιά; Προσοχή μην πέσετε στη λούμπα και δώσετε λεφτά για «εγγραφή» σε μεσίτη

Την αδυναμία εύρεσης σπιτιών προς ενοικίαση στα Χανιά, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κάποια μεσιτικά γραφεία -μη μέλη του οικείου σωματείου- που ζητούν 100 ευρώ για «εγγραφή» από απελπισμένους πολίτες, υποσχόμενοι να τους βρουν στέγη.

Μάλιστα, αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχουν διαθέσιμα σπίτια και ότι η εύρεση ενός θα είναι θέμα ολίγων ημερών και καλούν τους πολίτες να δώσουν τα 100 ευρώ ώστε να προχωρήσει η διαδικασία (ανεξάρτητα από την νόμιμη αμοιβή που θα λάβουν μετά).

Φυσικά, η υπόσχεση λίγο καιρό μετά εξανεμίζεται

μαζί με τα εκατοστάευρα και τις ελπίδες των πολιτών ενώ τα γραφεία κερδίζουν, χωρίς να παρέχουν τελικά καμία υπηρεσία. Και ενώ αυτή η πρακτική δεν είναι άγνωστη στην υπόλοιπη Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο τρόπος με τον οποίο ήρθε ξαφνικά στα Χανιά σε μια περίοδο που δεν υπάρχουν σπίτια.. ούτε για δείγμα, δημιουργεί προβληματισμό.

«Να μην τους πιστεύετε!» λέει στους πολίτες η πρόεδρος του Σύλλογου Μεσιτών Νομού Χανίων Λουκία Καλλιγιάννη, με δήλωσή της στο zarpanews.gr. Όπως εξηγεί, γνωρίζει για την ύπαρξη τουλάχιστον δύο γραφείων που ακολουθούν τη συγκεκριμένη μέθοδο, τα οποία δεν ανήκουν στον σύλλογο. «Αυτή τη στιγμή στα Χανιά είναι δύσκολο, σχεδόν ακατόρθωτο να βρει κάποιος σπίτι για μακροχρόνια μίσθωση. Ουσιαστικά, βρισκόμαστε σε κατάσταση τέλειας ανυπαρξίας στέγης» λέει, με απόλυτη ειλικρίνεια και συμπληρώνει: «Εμείς ως μεσιτικά γραφεία, δεν μπορούμε να κάνουμε μαγικά. Οφείλουμε να κάνουμε έντιμα τη δουλειά μας και να μην εκμεταλλευόμαστε την απελπισία του κόσμου. Το γραφείο πρέπει να καταγράφει τη ζήτηση και εάν βρεθεί προσφορά τότε να ζητά και να λαμβάνει τη νόμιμη αμοιβή. Ως πρόεδρος λοιπόν, συστήνω στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μην δίνουν εκ των προτέρων χρήματα».

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ψάχνετε, Χανιά Προσοχή,psachnete, chania prosochi