Τα σουβλάκια και η βενζίνη

Η επικοινωνιακή κοροϊδία που παίζεται από το απόγευμα της Τετάρτης όταν ο έγκλειστος λόγω κορονοϊού Κυριάκος Μητσοτάκης, εξήγγειλε τα υποτιθέμενα μέτρα στήριξης της κοινωνίας απέναντι στις εξωπραγματικές αυξήσεις σε ρεύμα, ενέργεια και προϊόντα πρώτης ανάγκης έχει ξεπεράσει ακόμη και τις καλύτερες στιγμές όλων των κυβερνητικών θητειών της Νέας Δημοκρατίας.

Στην ελληνική πραγματικότητα όπου το 46% των μισθωτών αμείβονται με τον κατώτατο μισθό και ζουν σε συνθήκες υλικής στέρησης έρχεται ο πρωθυπουργός και με ολοφάνερη ευχαρίστηση δίνει επιδότηση στη βενζίνη 13 ευρώ τον μήνα για οικογενειακό

εισόδημα 30.000 ευρώ, ποσό ισοδύναμο με 3 σουβλάκια.

Σε μια χώρα όπου σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ όπου η αύξηση του 2% που δόθηκε είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη με τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης να δίνουν αυξήσεις που κυμαίνονται μεταξύ 11% και 22%.

Όταν την ίδια στιγμή ο πληθωρισμός καλπάζει και η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων που λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό να είναι η έβδομη χαμηλότερη μεταξύ των κρατών της ΕΕ. Πάλι καλά, δεν είμαστε Συρία ή Ιράκ όπως υποστήριξε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Κάθε μήνα η ψαλίδα της αγοραστικής δύναμης των ελληνικών νοικοκυριών αυξάνεται σε σχέση με αυτή των χωρών της ΕΕ. Το 2021 η αγοραστική δύναμη του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα ήταν 1% χαμηλότερη από της Πορτογαλίας και 43% από της Ιρλανδίας. Τον Ιανουάριο του 2022 η διαφορά ανήλθε σε 5% και 45% αντίστοιχα.

Από την άλλη μεριά βέβαια η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει τα πάντα για μειώσει την επιβάρυνση των υψηλότερων εισοδηματικά στρωμάτων και των φίλων τα μεγαλοεπιχειρηματιών.

Το ερώτημα πλέον που τίθεται είναι αν οι φορολογούμενοι θα μείνουν ικανοποιημένοι με τα τρία σουβλάκια τον μήνα που τους προσφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παρέα του ως αντίδοτο στις εξωπραγματικές αυξήσεις των καυσίμων ή θα το θεωρήσουν ως μείζονα κοροϊδία.

Ιδωμεν!

The post Τα σουβλάκια και η βενζίνη appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τα σουβλάκια και η βενζίνη,