Κορονοϊός: Απλώνει τα "δίχτυα" του σ΄όλη την Ευρώπη το νέο στέλεχος

Σε όλη σχεδόν την Ευρώπη αλλά και σε άλλες περιοχές του πλανήτη, έχει εξαπλωθεί το νέο, πιο μεταδοτικό, στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ισπανία, η Ελβετία και η Σουηδία έγιναν το Σάββατο (26/12) οι τελευταίες ευρωπαϊκές χώρες που επιβεβαίωσαν τέτοια κρούσματα. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές στην Ισπανία, εντοπίστηκαν 4 περιπτώσεις, όλες στη Μαδρίτη, οι οποίες συνδέονται με πρόσφατα ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ υπάρχουν και τρία ύποπτα κρούσματα, τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν αφορούν τη νέα

μετάλλαξη. Κανένας από τους ασθενείς με την παραλλαγή του ιού δεν έχει παρουσιάσει έντονα συμπτώματα. Σχέση με ταξίδι από το Ηνωμένο Βασίλειο είχαν και τα περιστατικά στην Ελβετία και τη Σουηδία.

Στην Ελβετία εντοπίστηκαν τρεις περιπτώσεις, δύο από τις οποίες είναι Βρετανοί πολίτες που βρέθηκαν στη χώρα. Η Ελβετία είναι μόνη χώρα στην Ευρώπη, που διατηρεί ανοικτές τις πίστες του σκι για τουρισμό κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και χιλιάδες άτομα από τη Βρετανία έχουν μεταβεί εκεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Στη Σουηδία, οι αρμόδιοι ανακοίνωσαν ότι ένας ταξιδιώτης είναι ασθενής με το νέο στέλεχος αλλά έχει απομονωθεί από τότε που επέστρεψε από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Να θυμίσουμε ότι κρούσματα του νέου στελέχους έχουν εντοπιστεί στη Γαλλία, τη Δανία, την Ολλανδία, τη Γερμανία και την Ιταλία ενώ η Ιαπωνία επιβεβαίωσε τα Χριστούγεννα πέντε κρούσματα, όλοι ταξιδιώτες από τη Βρετανία. Το νέο στέλεχος του κορονοϊού έχει εντοπιστεί και στην Αυστραλία.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

ΕΜΠΟΡΙΟ: Ποια μαγαζιά ανοίγουν και ποια όχι CLICK AWAY: Βήμα - βήμα η διαδικασία για τα ψώνια - Τα πρόστιμα ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ: Πώς θα λειτουργήσουν τα Χριστούγεννα ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ: Πώς θα λειτουργούν ΑΓΟΡΕΣ: Με ποιο SMS βγαίνουμε για να ψωνίζουμε ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Η επιδημία στην Ελλάδα σε αριθμούς ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ: Πόσα άτομα επιτρέπονται σε αυτοκίνητα IX, και ταξί Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού

Η νέα παραλλαγή, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη νότια Αγγλία τον Σεπτέμβριο, ευθύνεται για απότομη αύξηση των θετικών τεστ τις τελευταίες εβδομάδες στο Λονδίνο, τη νοτιοανατολική Αγγλία και την ανατολική Αγγλία.

Το νέο στέλεχος έχει προκαλέσει ανησυχία γιατί:

Αντικαθιστά γρήγορα άλλα στελέχη του ιού Έχει μεταλλάξεις που επηρεάζουν μέρος του ιού και πιθανότατα να είναι σημαντικές Ορισμένες από αυτές τις μεταλλάξεις έχουν ήδη αποδειχθεί στο εργαστήριο ότι αυξάνουν την ικανότητα του ιού να μολύνει κύτταρα

Όλα αυτά έχουν έχουν οδηγήσει τους επιστήμονες ότι η νέα μετάλλαξη μπορεί να εξαπλωθεί ευκολότερα. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η νέα παραλλαγή είναι πιο θανατηφόρα και τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν τους τελευταίους μήνες εκτιμάται ότι θα δράσουν.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα