Νέα Moonwalkers παρουσίασε στη φετινή CES η Shift Robotics

Η παρουσία της Shift Robotics ήταν μία από τις πλέον ιδιαίτερες στη CES 2024 και ο λόγος ήταν τα Moonwalkers X, η νέα έκδοση των Moonwalkers που είχαν παρουσιαστεί αρχικά τέτοια εποχή πριν δυο χρόνια.

Όπως και τα Moonwalkers, έτσι και τα Moonwalkers X είναι με δυο λέξεις rollerblades για ενήλικες. Πολλοί τα αποκαλούν ρομποτικά παπούτσια, όμως στην πραγματικότητα απέχουν αρκετά από αυτό αφού πέραν

του design τους (rollerblades με ροδάκια) τοποθετούνται πάνω (ή ορθότερα, κάτω) από τα παπούτσια που φορά κάποιος. Ενώ εκείνος περπατά κανονικά, τα Moonwalkers X κινούνται (κυλούν δηλαδή) και εκείνα, με αποτέλεσμα την ταχύτερη κίνηση και μία αίσθηση εφάμιλλη με εκείνη ενός κυλιόμενου διαδρόμου σαν αυτούς που συναντάμε σε σούπερ μάρκετ, αεροδρόμια κλπ. Όπως αναφέρει ενδεικτικά η εταιρεία, αυτός που φοράει τα συγκεκριμένα παπούτσια είναι σε θέση να περπατάει 3 φορές πιο γρήγορα.

Η φετινή έκδοση των Moonwalkers πάντως διαφέρει σε αρκετά σημεία από την πρώτη. Η Shift Robotics ανέλυσε το feedback που έλαβε από τους κατόχους του αρχικού της μοντέλου καθώς και τον τρόπο που το χρησιμοποιούσαν εκείνοι και προχώρησε σε αρκετές βελτιώσεις που γίνονται αντιληπτές με την πρώτη ματιά. Τα Moonwalkers X διαθέτουν διαφορετικό design με έξι ρόδες αντί για 10 ενώ είναι και πιο εύκολα στην τοποθέτηση. Είναι ελαφρύτερα σε σχέση με τους προκατόχους τους όμως κρατώντας τα κάποιος διαπιστώνει ότι ακόμα κι έτσι είναι κομματάκι βαριά καθώς ζυγίζουν περίπου 1,5 κιλό έκαστο.



Το σύστημα πλοήγησής τους ονομάζεται ShiftOS 2.0 και διαθέτει αρκετές βελτιώσεις στους τομείς της ασφάλειας και του ελέγχου. Τα Moonwalkers X έχουν πλέον ταχύτερη απόκριση, επιταχύνοντας, επιβραδύνοντας και αλλάζοντας κατεύθυνση ακαριαία μεν, ομαλά δε. Η Shift Robotics έχει ενσωματώσει σύστημα απορρόφησης κραδασμών ενώ έχει εξασφαλίσει ότι τα Moonwalkers X θα εφαρμόζουν άψογα ακόμα και σε άτομα με μικρό νούμερο παπουτσιού.

Η εταιρεία εξήγησε πως τα Moonwalkers X προορίζονται κυρίως για εταιρείες με μεγάλου μεγέθους εγκαταστάσεις όπου οι υπάλληλοι καλούνται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις (τουλάχιστον 30.000 βήματα ημερησίως) περπατώντας όπως π.χ. αποθήκες. Έκανε λόγο μάλιστα για εξοικονόμηση 400 ωρών περπατήματος τον χρόνο, αν και αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Τα Moonwalkers X θα διατεθούν εντός του έτους σε άγνωστη προς ώρας τιμή. Εμείς απλά θυμίζουμε ότι τα πρώτα Moonwalkers στοιχίζουν περί τα $1399…


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα