Συμφωνία σε παγκόσμιο επίπεδο μεταξύ Oppo και Nokia για τις 5G πατέντες

Η OPPO ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι υπέγραψε μια παγκόσμια συμφωνία αδειοδότησης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας με τη Nokia, επιλύοντας τη μακροχρόνια νομική διαμάχη μεταξύ των δύο εταιρειών.

Η συμφωνία καλύπτει βασικές πατέντες τυποποιημένων ευρεσιτεχνιών στο 5G και σε άλλες τεχνολογίες κυψελοειδών επικοινωνιών. "Μετά τη συμφωνία, τα δύο μέρη θα επιλύσουν όλες τις εκκρεμείς δικαστικές διαφορές σε όλα τα επίπεδα", δήλωσε η OPPO σε δελτίο

τύπου.

Αυτό σημαίνει ότι οι πωλήσεις των συσκευών OPPO και OnePlus που είχαν τεθεί σε αναστολή σε αρκετές ευρωπαϊκές αγορές, όπως στη Γερμανία, θα μπορούσαν να συνεχιστούν και πάλι. Για την ώρα οι εταιρείες δεν έχουν επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο, αλλά υποθέτουμε ότι η εξέλιξη αυτή είναι καλά νέα για τη διαθεσιμότητα των OnePlus 12 και OnePlus 12R που μόλις ανακοινώθηκαν αλλά και του OPPO Find X7 Ultra, σε αγορές που προηγουμένως επηρεάστηκαν από τη δικαστική διαμάχη της OPPO και της Nokia. Στις χώρες αυτές δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα όπου οι συσκευές των OnePlus και Oppo, διατίθονται κανονικά χωρίς περιορισμούς. Ενδεικτικό του πόσο σημαντική είναι η συμφωνία, η OPPO θα μπορούσε ακόμη και να επεκτείνει τη διαθεσιμότητα των τελευταίων smartphone της στις ΗΠΑ.

«Η συμφωνία αντικατοπτρίζει την αμοιβαία αναγνώριση και το σεβασμό για την πνευματική ιδιοκτησία του άλλου και θέτει τα θεμέλια για τη μελλοντική συνεργασία μεταξύ της OPPO και της Nokia», δήλωσε ο Feng Ying, Chief Intellectual Property Officer της OPPO.

«Η νέα συμφωνία -μαζί με τις άλλες σημαντικές συμφωνίες για smartphones που έχουμε συνάψει κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους- θα παράσχει μακροπρόθεσμη οικονομική σταθερότητα στις δραστηριότητες της εταιρίας που έχουν σχέση με τις αδειοδοτήσεις», σχολίασε με τη σειρά του ο Jenni Lukander, Πρόεδρος της Nokia Technologies.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα