Χανιά: «Ποδαρικό» για το νέο δημοτικό συμβούλιο – Πρώτη συνεδρίαση και ορισμός του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου (φωτο – βίντεο)

Την επόμενη ημέρα της Πρωτοχρονιάς έγινε το «ποδαρικό» για το νέο δημοτικό συμβούλιο Χανίων με την πρώτη συνεδρίαση να πραγματοποιείται σε καλό κλίμα.

Οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι που ορκίστηκαν λίγο πριν την εκπνοή του 2023 παρέστησαν στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κατά τη διάρκεια της οποίας ορίστηκε ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων καθώς και τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα ο Καραγιαννάκης Εμμανουήλ ορίστηκε ομόφωνα πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Στη θέση του αντιπροέδρου ορίστηκε επίσης ομόφωνα ο Σχοινάς Μιχάηλ. Τέλος γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου ορίστηκε ομόφωνα ο Κλονιζάκης Μιλτιάδης.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εκλέχτηκαν και τα μέλη της δημοτικής επιτροπής. Από την παράταξη του δημάρχου τα πέντε τακτικά μέλη είναι ο Αντώνης βαρδάκης, ο Γιάννης Γιαννακάκης, ο Ζάχαρης Μαυριδάκης, ο Γιάννης Νικηφοράκης και ο Μιχάλης Τσουπάκης. Παράλληλα τακτικά μέλη ορίστηκαν Ελευθεριάδου Παπαδάκη Σοφία, ο Πετρουλάκης Βασίλης, και ο Χαράλαμπος Λουτσερης. Αναπληρωματικά μέλη ορίστηκαν η Ελένη Ζερβουδάκη, ο Νίκος Χαζηράκης, ο Νεκτάριος Ψαρουδάκης, ο Μανώλης Κοτσιφάκης, ο Μιχάλης Καλογριδάκης η Ζωή Γεουργούλα, Βουλγαρίδης Μήνας και ο Μιλτιάδης Κλονιζάκης

Λίγο νωρίτερα η συνεδρίαση ξεκίνησε με ανταλλαγές ευχών με τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη να εύχεται σε όλους καλή χρονιά με υγεία και «το νέο έτος να είναι ένα έτος παραγωγικό και δημιουργικό και να μπορέσουν όλοι να πετύχουν τους στόχους τους και να ανταποδώσουν σε συλλογικό και κοινωνικό επίπεδο την εμπιστοσύνη του κόσμου». Παράλληλα ο δήμαρχος Χανίων δεν παρέλειψε να τονίσει ότι περίπου τα μισά μέλη του νέου δημοτικού συμβουλίου βρίσκονται για πρώτη φορά στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου.

Στην συνέχεια η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Χανίων Κατερίνα Μανιμανάκη ευχήθηκε μια καλή χρονιά σε όλους και τόνισε ότι η θέση που κατέχει πλέον η ίδια και τα μέλη της παράταξης της στο δημοτικό συμβούλιο είναι μια θέση ευθύνης, μια θέση «από την οποία οι παρεμβάσεις που θα γίνουν θα είναι για το όφελος της πόλεως».

Τέλος ο επικεφαλής της ελλάσονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Χαράλαμπος Λουτσέτης ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους και τόνισε μεταξύ άλλων ότι θα αποτελέσουν μια ισχυρή αντιπολίτευση και τη φωνή του λαϊκού κινήματος στο δημοτικό συμβούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα