Χανιά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το πειραματικό λύκειο αύριο στην δευτεροβάθμια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν για ακόμη μια μέρα αύριο το πρωί έξω από τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Χανιά για το ζήτημα του Πειραματικού Λύκειο.

Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11:30.

Μεταξύ άλλων η ΕΛΜΕ στην ανακοίνωση που εξέδωσε για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας αναφέρει ότι «σε συνέχεια των κινητοποιήσεων ενάντια στην κατάργηση υφιστάμενης σχολικής μονάδας και μετατροπής

της σε Πειραματικό Λύκειο, καλούμε ως ΕΛΜΕ Χανίων σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους συναδέλφους, μαζί με τους Συλλόγους Γονέων και την Ένωση Γονέων, στη ΔΔΕ Χανίων την Τετάρτη 24/1/2024 στις 11:30.

Δεν μπορεί η εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου, εκπαιδευτικοί μαθητές και γονείς αλλά και σύσσωμη η Χανιώτικη κοινωνία μέσω δεκάδων κοινωνικών φορέων να έχουν ταχθεί ενάντια στην κατάργηση οποιουδήποτε ΓΕΛ και μετατροπή του σε Πειραματικό και ο προϊστάμενος να μην δεσμεύεται ως προς την ικανοποίηση αυτού του αιτήματος.

Άρνηση τοποθέτησης για το συγκεκριμένο, σημαίνει ότι το κυρίαρχο σενάριο παραμένει αυτό της μετατροπής, και επομένως όλοι πρέπει να παλέψουμε πιο αποφασιστικά για να αποτραπεί αυτό το σενάριο που θα διαλύσει τον μαθητικό πληθυσμό της πόλης για μία δεκαετία τουλάχιστον.

Για τον λόγο αυτό προκηρύσσουμε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας μίας, δύο ή τριών ωρών για την Τετάρτη 24/1/2024   11:00 με 14:00»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά, Συγκέντρωση,chania, sygkentrosi